Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 12. 2022. 11:50 2

Tepić: Razrešiti članove Saveta REM, megafone vlasti

Stranka slobode i pravde podržava stav Demokratske stranke da članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) moraju biti razrešeni, zbog toga što su protivustavno i protivzakonito obustavili rad 8. decembra i samovoljno blokirali rad REM-a. To su učinili uoči tako osetljivog momenta kao što je dodela pete televizijske nacionalne frekvencije. Simptomatično je u tom smislu i da Savet REM-a nije samovoljno obustavio rad kada su dodeljivali prve četiri frekvencije i to opet televizijama koje su dokazano kršile zakon i radile kao megafon vlasti, već tek sada, na taj način blokirajući direktno, svesno i namerno proces dodele poslednje nacionalne TV frekvencije - izjavila je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde i šefica poslaničke grupe koju čine SSP, PSG, Preokret, Sloga - Ujedinjeni, a njenu izjavu prenosimo u celosti.

- Stoga ćemo predložiti kolegama iz opozicije da pokrenemo u Narodnoj skupštini i zvanični zahtev za smenu članova Saveta REM-a, za koji je potrebno 20 narodnih poslanika. U skladu sa Zakonom o elektronskim medijima koji propisuje rad REM-a, odnosno članom 16. propisano je da "Narodna skupština može, na predlog najmanje 20 narodnih poslanika, razrešiti člana Saveta ako se utvrdi da je nesavesno i nepravilno radio, odnosno ako postoje razlozi za nedostojnost i ako zanemaruje i nesavesno ispunjava svoje obaveze što može dovesti do većih smetnji u radu Regulatora.- Pošto je apsolutno jasno da su stupanjem u štrajk članovi REM-a postupili nedostojno, zanemarili svoje dužnosti uz nesavestan rad, stekli su se uslovi za njihovo razrešenje. Sigurna sam da će mnogo više od 20 narodnih poslanika potpisati ovakvu inicijativu - rekla je Marinika Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati