Društvo i ekonomija

[ Izvor: NIN ]

15. 12. 2022. 09:16 9

Mine iz Krušika na dronovima Željka Mitrovića

Mine iz državne fabrike za proizvodnju naoružanja i vojne opreme "Krušik" iz Valjeva našle su se početkom decembra na dronovima koje prozvodi kompanija "Pink Research and Developement Center" (PR-DC), vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, piše NIN.

Kako navodi ovaj nedeljnik, na poligonu Tehničko-opitnog centra u Nikincima, tokom prikaza vojnog naoružanja kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 5. decembra je predstavljena bespilotna letelica "IKA-20" koju serijski proizvodi "PR-DC", a bila je naoružana minobacačkom minom kalibra 60 milimetara iz valjevskog "Krušika".

NIN piše da je Mitrović, zajedno sa suvlasnikom kompanije "PR-DC" Milošem Petrašinovićem nedelju dana ranije posetio "Krušik", gde su razgovarali o kupovini minobacačkih mina kalibra 60, 80 i 120 milimentara, bez osnovnog punjenja, za naoružavanje dronova.

Taj nedeljnik dodaje, pozivajući se na svoje izvore, da su iz "PR-DC" zainteresovani za mine bez osnovnog punjenja zato što im nisu potrebne mine s pogonom da odlete do cilja, već obične mine koje bi dronovi iz vazduha spuštati na mete.

Petrašinović rekao je za NIN da je "prema njegovim saznanjima", na dronu "IKA-20" u Nikincima bila mina proizvedena u Krušiku, ali ističe da nijedan proizvod kompanije "PR-DC" nije uveden u naoružanje Vojske Srbije.

On je naveo i da između te kompanije i "Krušika" trenutno nema potpisanih ugovora, kao ni poslovne saradnje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati