Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

02. 12. 2022. 16:30 13

"Podneću prijavu": Viši tužilac preti žrtvi pljačke

Zamenica višeg javnog tužioca u Beogradu, koja je na delu uhvatila tužilačku saradnicu koja je pokušala da joj ukrade novčanik, našla se na meti prvog čoveka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu (VJT) Nenada Stefanovića, ali i njegovih najbližih saradnika, samo zato što je o ovom nečuvenom događaju obavestila nadređene.

Umesto da se u skladu sa zakonom obračunava sa kradljivicom, Stefanović je izabrao da šikanira žrtvu, pa je u jednom trenutku pomenuo i njenog sina, piše Nova.rs.

Kako se navodi, činjenica da je slučaj dospeo i u medije dodatno je iziritarala višeg tužioca Stefanovića, koji je na sve načine pokušao da zataška i sakrije od javnosti da je osoba koju je lično prebacio iz Trećeg osnovnog u Više tužilaštvo, osumnjičena da je počinila blamantno krivično delo u Palati pravde.

Kako za "Novu" otkriva dobro obavešten izvor iz ove najveće sudske zgrade u Srbiji, oštećena zamenica tužioca već danima trpi maltretiranje i progon svog šefa i njegovih saradnika, kao da je pokušaj krađe počinila ona, a ne osoba koju su nakon izbijanja skandala, brže-bolje vratili u Treće OJT, ne bi li sve zataškali.

- Tužiteljka koja je bila žrtva u ovom slučaju sada je postala glavni krivac za narušavanje ugeda tužilaštva, a posebno Stefanovića koji je pre dva dana bukvalno počeo nju da saslušava u svom kabinetu. Vikao je na nju da treba da je bude sramota što tako urušava ugled ustanove u kojoj radi i pretio da će protiv nje pokrenuti disciplinski postupak - navodi sagovornik.

On dodaje da je tužiteljka donekle i očekavala šta će da joj se dogodi kada ju je Stefanović pozvao u kabinet, jer ju je prethodnog dana na razgovor zvala jedna o Stefanovićevih najbližih sradnica Brankica Marić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati