Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 12. 2022. 10:28 16

Dimitrijević (Fiskalni savet): Kurs dinara teško održiv!

Verovali ili ne član Fiskalnog saveta i dugogodišnji visoki finkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Bojan Dimitrijević priznao je da će inflacija ove godine biti iznad 15 odsto što je više od očekivane i to nije direktno doveo u vezu, "sa satanistima, Vavilonskim bratstvom i demonskim strukturama", za koje inače tvrdi da vladaju ekonomijom. Ako se u dužem vremenskom periodu nastavi rast cena, postojeći devizni kurs će teško moći da izdrži i zato je jedno od ključnih pitanja da li će dinar moći da se održi na sadašnjem nivou, istakao je Dimitrijević.

Govoreći o tome koliko je stvarno opravdan drastičan rast cena na domaćem tržištu, on je kazao da u ekonomiji za to nema pravog odgovora, te da sve zavisi i od stabilnosti kursa, ali i od niza drugih faktora.

Dodaje da se moraju imati u vidu i krajnja neizvesnost u vezi s ratom u Ukrajini i strahoviti rast cene energenata, a takođe i drugi inflatorni pritisci vezani za preveliku količinu novca koja je emitovana u okviru Evropske unije i Sjedinjenih država zbog izlaska iz kovid recesije, što je sve došlo na naplatu tokom ove godine.Dimitrijević nije rekao ni reč o tome da je Srbija emitovala - štampala mnogo više novca nego EU i SAD, o čemu je za Direktno.rs govorio generalni sekretar Stranke slobode i pravde Peđa Mitrović.

Dimitrijević je izneo analizu veoma teške makroekonomske situacije opterećene veoma visokom inflacijom i rastom cena ali nije markirao krivce niti je dao predloge kako da se izađe iz krize.Da podsetimo, analzirajući svetsku ekonomiju, Dimitrijević je nedavno obelodanio javnosti da među direktorima najvećih svetskih banaka ima najviše Hazara i predstavnika crnog plemstva koji vladaju i britanskom krunom, a da su iznad njih 22 Hijerofanta koji potiču od starog Egipta i Vavilona!

Uz to podržavajući rusku agresiju Rusije na Ukrajinu Dimitrijević je naglasio:

- Ovo što Rusija radi jeste jedna vrsta dejstva Katehona, znači jedna vrsta pokušaja da se spase svet od potpune dominacije zla. Nema nikakve sumnje da je zlo koje stoji iza duboke države okultno i metafitičko. Da je to zlo duhovno, ali nematerijalno. I da stvarne vladare, šta god ko mislio o meni, mi ne možemo da vidimo. Neko može da ih nazove vanzemaljcima, a neko može da ih nazove jednom vrstom moćnih zlih duhova koji dejstvuju iz neke druge frekvencije - istakao je Dimitrijević.Ostaje da vidimo, da li će član Fiskali savet, čiji je Bojan Dimitrijević član, uskoro Vladi Srbije predložiti i neke konkretne mere kako da se izborimo sa ekonomskim problemima i zaustavimo nadolazeću recesiju koja preti Srbija. Činjenica da će Hrvatska imati 2,5 puta veći rast ionako većeg bruto domaceg proizvoda, najbolje govori u kakvom stanju je srpska ekonomija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati