Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

17. 11. 2022. 22:22 3

Autorka "Bagre" oslobođena optužbi za kršenje karantina

Jovana Jovanović, autorka antirežimske pesme "Bagra", oslobođena je optužbe da je prekršila meru samoizolacije posle povratka iz inostranstva, zbog čega je provela 21 dan u pritvoru u Zabeli 2020. godine. Njen slučaj je izazvao kontroverze jer je uhapšena zbog kršenja mere koja joj, kako tvrdi, nije ni bila izrečena.

U presudi od 15. novembra u koju je N1 imao uvid, navodi se da se Jovanović oslobađa optužbe jer "nema dokaza da je delo učinila".

Ona je u pritvor upućena 24. marta 2020. godine, nakon optužbe da je prekršila meru samoizolacije po povratku iz Crne Gore.

Žalba na odluku o pritvoru joj je odbijana dva puta, ali je na kraju puštena 13. aprila.

- Ceo krivični postupak u kojem sam ja potpisivala dokumenta, dešavao se u policijskoj marici, što je prejadno. Bila sam izolovana od svih, dolazi mi policija sa papirima, ja nisam nikog videla, niti tužiteljku, niti sudiju, advokaticu sam videla kroz rešetke policijske marice, mahnula mi je i to je to. Sedela sam u marici oko sedam sati skoro, u jednom trenutku sam izašla i dobijam opet neke papire… Saopštili su mi da idem u Požarevac, gde sam ja mislila da idem u karantin, a tek onda sam videla rešenje i shvatila da je to pritvor - ispričala je Jovanović nakon puštanja iz pritvora.

Presuda Osnovnog suda u Kikindi je prvostepena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati