Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 06. 2022. 13:08 7

Država kapitulirala pred lažnim dojavama o bombama

Nova serija lažnih dojava o postavljenim bombama u školama širom Srbije i prekid nastave su pokazali svu nemoć ove vlasti u borbi protiv sajber terorizma. Ni danas u stotinama škola širom Srbije neće biti nastave, što ozbiljno ugrožava regularan završetak školske godine - saopštila je Informativna služba Demokratske stranke.

"Učenici iz mnogih predmeta treba da rade završne provere znanja, a u toku je i zaključivanje ocena. Sve to neće moći da bude privedeno kraju ako i narednih dana bude dolazilo do prekida nastave.

Resorni odbor Demokratske stranke za obrazovanje zahteva od ministara Vulina i Ružića da jasno kažu koje su akcije i mere preduzeli kako bi se prekinuo niz lažnih dojava o bombama i kako bi učenici mogli nesmetano da nastave školovanje. Bezbednost dece uvek mora biti na prvom mestu, a ovi događaji su pokazali da ni nastavnici, ali ni obezbeđenje u školama nije obučeno za reakcije u ovakvim situacijama.

Sa druge strane, ova vlast i dalje ne radi na tome da sve nedostatke i propuste u obezbeđivanju škola - reši u kratkom vremenskom periodu. Zbog toga se Demokratska stranka pribojava ne samo kako će se završiti ova školska godina, nego kako će se nastavni proces odvijati i u narednoj", piše u saopštenju Informativne službe DS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati