Društvo i ekonomija

17. 01. 2022. 16:22 1

SBB ima najbrži internet i najbolju mrežu u Srbiji

SBB kompanija saopštila je danas zvanične rezultate merenja zasnovanih na skoro 2 miliona testova korisnika Speedtest® aplikacije koji su potvrdili da je SBB internet najbrži, a fiksna internet mreža najbolje ocenjena u Srbiji*.

Na osnovu testova sprovedenih od strane korisnika putem aplikacije Speedtest® kompanije Ookla®, svetskog lidera u aplikacijama za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža, SBB internet u trećem i četvrtom kvartalu 2021. godine ostvario je ocenu 85,78 Speed ScoreTM  što je daleko najbolji rezultat u Srbiji*.

Istraživanje sprovedeno na skoro 2 miliona testova korisnika širokopojasnog interneta, uključujući i testove putem WiFi konekcija od 1. 7. do 31. 12. 2021. godine zvanično je potvrdilo da je internet kompanije SBB najbrži, dok je SBB internet mreža najbolje ocenjena u celoj zemlji na osnovu merenja korisničkog zadovoljstva.

„Veoma smo ponosni na ovo priznanje koje je došlo kao rezultat predanog dvodecenijskog rada na razvoju SBB mreže u Srbiji i za Srbiju. Nagrada za najbrži internet i najbolju mrežu prema oceni korisnika, ima dodatnu vrednost sada kada su naši servisi posebno važan deo života svih naših korisnika. Ova nagrada dokaz je dobro obavljenog posla našeg tima, vrhunskih usluga i korisničkog iskustva“, rekao je izvršni direktor SBB kompanije Milija Zeković.

Vodeća Speedtest aplikacija kompanije Ookla® predstavlja nezavisan i precizan metod merenja brzine, koji je tokom vremena postao globalni zlatni standard kada je reč o ovoj industriji, na osnovu podataka dobijenih na preko 10 miliona korisničkih testova dnevno.

“Speedtest® nagrade, koje dodeljuje kompanija Ookla®, rezervisane su za telekomunikacione operatore koji su pružili izuzetne internet performanse i pokrivenost na tržištu. Kompaniji SBB sa zadovoljstvom uručujemo nagradu za najbržu i najbolje ocenjenu fiksnu internet mrežu u Srbiji. Ovo priznanje je potvrda izuzetnih performansi tokom trećeg i četvrtog kvartala 2021. na osnovu Ookla® rigorozne analize podataka iz Speedtest merenja koja pokreću krajnji korisnici”, rekao je Doug Suttles, izvršni direktor kompanije Ookla®.

*Speed ScoreTM uključuje merenje download i upload brzine u Srbiji kako bi se procenila brzina postignuta na mreži.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati