Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 01. 2022. 19:29 61

"Porfirije, koji akt ili pakt te naveo da ćutiš o Rio Tintu?" (VIDEO)

Gospodine patrijarhu Porfirije, gde su ti ikone, gde su kandila iz kuća porušenih u Gornjim Nedeljicama? Gde su slavski kolači, gde su panaije? To je model koji čeka Srbiju ukoliko to zlo u dolini Jadra prođe. Srbija će postati dolina čemera i jada - rekao je u svom obraćanju patrijarhu Porfiriju, Slobodan Stanimirović iz Zavlake kod Krupnja na današnjem protestu protiv Rio Tinta.

- Porfirije, mudro je mudro ćutati ako je mudrost uvertira, odnosno ako je ćutanje uvertira ka nečemu mudro rečenom. Ali ćutati onda, kad situacija nalaže da se svakodnevno, svakosatno i svakominutno govori, može se pitati samo koji je to akt ili pakt koji te je naveo i navodi te da ćutiš.

Reći ću ti i ovo, nadam se da ćeš me čuti, ovo bi trebalo da bude i jezik i tema koju odlično poznaješ. U Bibliji, u Knjizi postanja stoji: pet dana Bog je stvarao nebo i zemlju, stvarao životne uslove, kad je sve to stvorio i omogućio tek šestog dana, stvorio je čoveka, jer nema čoveku ni života ni postojanja bez životnih uslova.

Jer ako je došao neko ovde da sračunato, čak štaviše i napadno i navalentno uništava životne uslove, ko je taj, Porfirije? Odakle i od koga taj dolazi? Šta mu je cilj? U svemu ovome daću jednu malu analitiku i analogiju. Ne bih Porfirije da budem ništa zlonameran, tvoje ime znači crveni, Rio Tinto je crveni, komunisti su crveni, obraz crveni kad se urade neki postupci - rekao je u Stanimirović u svojoj poruci patrijarhu Porfiriju.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 61

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati