Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 12. 2021. 16:57 34

NOVA HAVARIJA Izbio požar u TENT-u (VIDEO)

Drugi put u razmaku od sedam dana došlo je do nove energetske havarije. Pre nedelju dana su mašine za sušenje uglja u "Kolubari" pukle, što je izazvalo eksploziju, a danas su se društvenim mrežama proširili snimci požara u TENT-u B, a to je izazvalo bes kod mnogih.

Da je došlo do havarije u TENT-u B, obelodanio je obrenovački odbor Stranke slobode i pravde, koji je postavio više nego jasno pitanje Aleksandru Vučiću, ali i njegovom v.d. direktora EPS-a Miloradu Grčiću, kog predsednik Srbije iz milošte zove "Mića".

- Na TENT-u "B" danas je došlo do požara! Šta bi još trebalo da se desi, Vučiću, da tvoj Mića pečenjara odgovara - piše u objavi SSP Obrenovac na Tviteru.

Požar je izbio jutros u 4.30 sati, što su potvrdili iz Elektroprivrede Srbije, te su naveli da je "brzo ugašen".

- Zapalio se mazut na gorioniku broj 21 i požar je ubrzo ugašen angažovanjem svih stručnih službi. U toku je provera sistema u skladu sa bezbednosnim procedurama kako bi blok B1 u najkraćem roku bio vraćen na mrežu. Brzom intervencijom zaposlenih u Termoelektrani "Nikola Tesla B" odmah je ugašen požar na gorioniku mazutnog sistema - rekli su u EPS-u.

O požaru u TENT-u "B1" govorio je danas i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je tokom posete raškom i zlatiborskom okrugu upitao v.d. direktora EPS-a Miodraga Grčića zašto ga nije obavestio o požaru.

- Grčiću, što mi nisi javio da si imao manji požar na B1 - upitao je Vučić, na šta mu je Grčić odgovorio da je sve "brzo rešeno".

- Nije pitanje što je to rešeno, što mi nisi javio? Ne treba ja to da čujem iz Bezbednosno informativne agencije, već to treba da čujem od tebe, a ne da dobijem u jutarnjem izveštaju. Ja mislim da do Nove godine ti to stabilizuješ, a onda, Mićo, nešto drugo da radiš

Ovo je samo jedan u nizu havarija vezanih za energetski sistem naše zemlje, koji je, priznao je to i Vučić pre više od deset dana, doživeo kolaps.

I kao da to nije bilo dovoljno, već je došlo do eksplozije u Kolubari, gde su pukle mašine za sušenje uglja, što je tada pogoršalo ionako lošu situaciju Srbije, da bi danas došlo do požara u TENT-u.

I, zaista, šta još treba da se dogodi pa da nadležni odgovaraju?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati