Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 12. 2021. 18:04 20

Vučićevi tabloidi napali Mariniku i pre nego je otkrila novu aferu

Aleksandar Vučić je, čini se, svakim danom sve nervozniji, pa je tabloidima koje kontroliše naredio novi napad. Meta je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, a zanimljivo je da su je režimska glasila napala i pre nego što je iznela detalje afere vezane za Telekom.

Napadi na opozicionare putem tabloida nisu nikakva novost, Vučić je usavršio tu disciplinu, pa se ne libi da udari na one koji drugačije od njega razmišljaju i koji odluče da mu se suprotstave. Međutim, do sada su svi ti neistomišljenici napadani kada iznesu neke nove afere, a sada sa tabloidi napravili korak dalje - atakovali su i pre nego što se govornik obrati.

Tome smo upravo danas svedočili, budući da je u 10 sati na portalu 24sedam, koji je vezan za Telekom, usledio napad na Mariniku Tepić, koja je dan ranije najavila da će se javnosti obratiti u 13.30 sati i izneti nove detalje vezane za poslovanje Telekoma i "kako Aleksandar Lučić i Vladimir Lučić arče državni novac".

To je izgleda toliko uzbudilo vlast, pa je tri i po sata pre nešto što je Marinika progovorila usledio napad. Krenuo je 24sedam, nastavili su ostali režimski tabloidi po već ustaljenoj šemi. Sve je to samo jasan pokazatelj da sve direktive dolaze iz jednog centra i da je "jedan čovek urednik svih tabloida", kako je to nedavno i istakla Marinika Tepić.

Očigledno se Vučić osetio da mu se drma tron, da mu ljudi više ne veruju i da ne može da maskira brojne afere, pa je stoga i naredio napad na one koji odluče da mu se suprotstave.

Međutim, iako je Marinika Tepić napadnuta, nije se pokolebala, pa je na konferenciji za medije iznela neke nove detalje, a koji svedoče u prilog tome kako Vučić i Lučić uništavaju Telekom.

- Vučićevi SNS kadrovi Telekom su ne samo prezadužili Telekom i pojeli njegovu vrednost i zloupotrebom omogućili kupovinu tabloida, televizije Prva i B92. Sada smo otkrili nešto još gore - kako je Vučić plaćao porodicu Mila Đukanovića, kako je plaćao Bebu Popovića, kako je nagrađivao kuma direktora BIA Bratislava Gašića. Otkrili smo i koliko se miliona isplaćivalo na lažne i fiktivne ugovore i da lažni opozicionar Žika Gojković, predsednik POKS-a, i dalje je na kazanu Vučićevom - navela je Tepić i naglasila:

- Izdaci za Institut za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića: najbližeg saradnika Vučića; mesečne apanaže u početku su bile 3.300 evra 2017. a onda 6.000 evra mesečno u poslednjim mesecima 2021. godine. Ukupno je dato 407.000 evra - rekla je Tepić.

To je sve, kako je istakla, dovelo do toga da je u poslednjih pet godina dug Telekoma utrostručen i iznosi milijardu i 43 miliona evra, dok je prihod povećan na samo 19 procenata. Tepić je navela da je "dug Telekoma 22 puta veći od prohoda".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati