Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 10. 2021. 07:00 13

Odbornik SNS za Direktno: Propadamo (FOTO)

Našoj redakciji obratio se Miroljub Ivanović, od koga smo saznali da je odbornik Srpske napredne stranke u Surdulici, a koji tvrdi da su preduzetnici te opštine u problemu, zbog visokih taksi za isticanje reklama firmi koje je donela lokalna vlast, a koju čini SPS. Ivanović napominje da da preduzetnici skidaju ili prekrivaju svoje reklame na radnjama, jer ne žele da plaćaju takse koje idu i do 350.000 dinara.

-  U Surdulici postoji jedinstvena pojava da preduzetnici skidaju ili prekrivaju svoje reklame na radnjama. Razlog su visoke takse na isticanje firmi koje je donela lokalna vlast. Da li je to normalno - pita Ivanović.

Nakon što je kontaktiran od stane novinara Direktno.rs, Ivanović je istakao da su opštinska poreska rešenja dostavljena preduzetnicima u septembru.

- Ta opštinska poreska rešenja dostavljena su preduzetnicima u septembru mesecu, ja mislim, i ta rešenja su veliki iznosi, od 70.000 do 350-360.000 dinara se kreću. I onda su preduzetnici to negodovali, prekrivaju, većina je i skinula te reklame koje imaju. Drugi su prekrili ciradama i tako. Ne slažu se ljudi s tim taksama, smatraju da su takse baš velike - izjavio je Ivanović za Direktno.rs.


Odbornik naprednjaka ističe da je predata incijativa Skupštini opštine Surdulica, ali da ovu inicijativu lokalna skupštinska većina nije prihvatila.

- Lokalnu vlast čini SPS, samostalno, oni nisu to prihvatili. Opravdanje je bilo predsednika skupštine da su oni zbog kladionice digli te takse, pa sad ko smatra da je ugrožen i smatra da su velike takse, može da podnese zahtev opštinskom veću, pa će oni da odlučuju kome će... Nisu privatili da se odluka promeni, nego da opštinsko veće donosi odluke onako pojedinačno. Ne znam kako oni to misle da izvedu. Jer ako neko uloži žalbu, onda će da uloži i ovaj iz kladionice. Ne znam zašto bi neko bio povlašćen, a neko ne. Ne mogu oni odluku sad na taj način da tumače i sprovode - napominje Ivanović. 

Ivanović je napomenuo da je on samoinicijativno kao odbornik podneo inicijativu protiv ovakvih taksi i da Surdulica sve više i više propada.  
- Ja jeste da sam u Srpskoj naprednoj stranci, mi smo u koaliciji s njima gore, ali Surdulica sve i više propada, tako da kao pojedinac, pa i kao odbornik ne mogu da ćutim na sve to i onda eto imam neke moje samoinicijativne aktivnosti. Ja pre svega živim i moja porodica, a problemi su na svakom koraku, nije kako naš ministar (Novica Tončev prim. aut.) sve to predstavlja gore u Beogradu u medijima ovim beogradskim i regionalnim - zaključio je on.
Očito da se sukobi i rat između SPS i SNS u Surdulici nastavljaju i da neće uskoro biti završeni. Ostaje da se vidi kako će ministar Novica Tončev, ali i ostatak SPS iz Surdulice reagovati na optužbe naprednjaka i pomenutog odbornika Ivanovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati