Društvo i ekonomija

25. 10. 2021. 12:16 3

Srpski udžbenik za prvake pobedio na sajmu u Frankfurtu

Domaći izdavač "Vulkan znanje" osvojio prestižno priznanje na Frankfurtskom sajmu knjiga.

Na najvećoj manifestaciji pisane reči na svetu, Frankfurtskom sajmu knjiga, "Vulkan znanje" je osvojilo Zlatnu nagradu za udžbenik "Digitalni svet 1", čiji su autori Gordana Rackov i Arpad Pastor. Prestižno priznanje za "Najbolji evropski udžbenik" (Best European Learning Material Awards - BELMA) pripalo im je u kategoriji udžbenika za prvi razred osnovne škole.

Uprkos jakoj konkurenciji u kojoj su bili vodeći izdavači iz Nemačke, Švajcarske, Slovenije, Švedske, Italije, Španije, Bugarske i drugih zemalja pobedila je izdavačka kuća "Vulkan znanje", koja je prvi put učestvovala u ovom nadmetanju.

Nagradu su dodelili Sajam knjiga u Frankfurtu, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG).

О najboljima je odlučivao međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka za obrazovnu literaturu iz nekoliko evropskih zemalja, koji je prepoznao "Digitalni svet 1" kao inovativan i najbolji evropski udžbenik za osnovno školsko obrazovanje.

Svečano proglašenje održano je 20. oktobra, shodno trenutnoj situaciji, preko aplikacije ZOOM, dok se prethodnih godina tradicionalna ceremonija dešavala pod sajamskim kupolama u Frankfurtu. Nagradu je u ime „Vulkan znanja“ primila urednica Milica Cvetinović.

- Ovo je veliko priznanje 'Vulkan znanju', potvrda za posvećenost kvalitetu udžbenika koju negujemo od samog početka, ali i dobar način za promociju Srbije, našeg obrazovanja i izdavaštva – izjavila je Nada Osmajić, direktor "Vulkan znanja“.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati