Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 10. 2021. 06:06 17

Kada će Vučić biti saslušan u Tužilaštvu?

Opet je lagao. Kada su u javnost isplivale veze između Aleksandra Vučića i klana Velje Nevolje, predsednik Srbije histerično je preko svog drvenog advokata Miloša Vučevića podneo krivičnu prijavu protiv samoga sebe i obećao da će svoju "nevinost" dokazati na poligrafu kojim komanduje brat njegovog šefa kabineta Ivice Kojića, i da jedva čeka da ode u Tužilaštvo da ga ispitaju. To je bilo još 1. avgusta i svi smo očekivali da će hrabri predsednik građanima upriličiti rijaliti program da na poligrafska pitanja odgovara pred televizijskim kamerama, ali ni od toga nema ništa.

Da podsetimo, Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu govorio je o svom odnosu sa predsednikom Srbije i drugim ljudima iz SNS.

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga - da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz "CarGo".

- Rešio sam lepo da kažem sve o mom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom policije Aleksandrom Vulinom, Vučićevim bratom, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od nas tražili usluge, a sada se prave da se ne poznajemo i peru ruke od nas - rekao je Belivuk tužiocu.

On je tokom saslušanja, nabrojao različite usluge koje je činio za predsednika i njegove ljude i naveo imena članova SNS-a sa kojima se viđao. Rekao je da je kontakt sa predsednikom Vučićem održavao najviše preko huligana Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, koji je prijatelj predsednikovog sina, ali i da se sa Vučićem nekoliko puta i lično video. Zapretio je i da će u budućnosti ispričati još detalja "ako se određeni ljudi ne opamete".

Belivuk je ispričao tužiocu da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine.

U međuvremenu, bez Vučićevog saslušanja u Tužilaštvu, podignuta je optužnica protiv klana Veljka Belivuka i u njoj, naravno, nema nikoga iz vrha Vučevićevog iako i vrapci na grani znaju da je ovaj ozloglašeni klan nastao i radio pod patronatom samog vrha države.

Nema sumnje, biće prilike da se optužnica dopuni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati