Društvo i ekonomija

S. M.

05. 10. 2021. 19:52 1

Gde su pare za decu koja primaju porodične penzije?

Poslednja "pomoć" koju su primili penzioneri od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti, nije stigla do dece koji su korisnici porodičnih penzija, barem je tako u Kuršumliji. Iako su majke očekivale da će i njihova deca, kao i ranije dobiti ovaj novac, on je izostao. Mi smo poslali pitanja Ministarstvu finansija, ali još uvek nema odgovora.

Na činjenicu da su deca koja koriste porodične penzije izuzeta ovoga puta ukazala nam je Olgica Punišić iz Kuršumlije, čije je dete sada krenulo na fakultet, a koja kaže da nije jedina.

- Zvala sam sve, predstavnike PIO fonda, od Kuršumlije, preko Prokuplja do Beograda i svugde su me prebacivali na nekog trećeg. Čak su me upućivali da zovem Trezor i to sam učinila. Na kraju pre dva dana posle desetak dana zivkanja svih redom, pozvali su me iz centrale PIO fonda i rekli da nisam predala potvrdu o studiranju. Objasnila sam im i da one majke koje imaju mlađu decu nisu primili, ali je gospođa kao pokvarena ploča vrtela istu priču - kaže Punišić.

Ona dodaje da su do sada redovno primali sve, čak i, kako kaže, one „Vučićeve vitamine“!

- Da ni ja nisam primila ništa ovoga puta iako mi je jedno dete sada upisalo fakultet, a drugo je maloletno, ima dvanaest godina. Po zakonu treba da prima porodičnu penziju, pošto mi je suprug preminuo na radnom mestu 2013. godine, sve do 26 godine. Ne znam o čemu je reč ali sve ovo zaista nije u redu - priča Marina Milošević.

I nisu to jedine majke čija deca su ostala bez „pomoći“ovoga puta. Smatraju da je verovatno i u drugim sredinama isto.

Porodične penzije su uvek male, manje od republičkog proseka, ali pomažu deci i tim porodicama da se školuju i pripreme za život.

Ipak je svaka pomoć samo za njihovu, a ne svu decu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati