Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

30. 09. 2021. 09:14 1

Član NS tuži BIA zbog kidnapovanja

Član Narodne stranke Konstantin Katić podneće krivičnu prijavu protiv "organizovane kriminalne grupe" nakon što su ga, kako tvrdi, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) kidnapovali i više sati mučili na njegovom radnom mestu zbog navodne objave na društvenoj mreži Tviter.

Narodna stranka saopštila je da su u nedelju pripadnici BIA „kidnapovali“ Katića na njegovom radnom mestu, na aerodromu, zbog navodne objave u kojoj je pružio podršku piscu Marku Vidojkoviću koji je vredjao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Katićev advokat, Nikola Lakić, kazao je za list „Danas“ da će se Narodna stranka obratiti i Zaštitniku građana kako bi ta institucija sankcionisala odgovorne za „kidnapovanje“.

On je ponovio da je „mučenje“ trajalo četiri sata, a da je Katić za to vreme morao da kleči i da je tučen po glavi i telu.

- Nakon svega što mu se izdešavalo uplašen je za život i bezbednost kako svoj, tako i svoje porodice. Kako i ne bi bio kada vam preti služba koja je u svojoj istoriji ubila jednog predsednika države, jednog premijera, novinara Slavka Ćuruviju i učinla niz zločina nad sopstvenim narodom - istakao je on.

Lakić je dodao da zbog tog dogadjaja direktor BIA Bratislav Gašić treba biti smenjen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati