Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 09. 2021. 18:42 5

Pobuna advokata, obustavljaju rad na 24 sata!

Upravni odbor Advokatske komore (AK) Zaječar najavio je za sutra jednodnevni protest sa obustavom rada advokata i advokatskih pripravnika članova Komore u ovom gradu.

Protest je najavljen na celoj teritoriji iz nadležnosti Višeg suda u Zaječaru i Višeg suda u Negotinu, kao i sudske jedinice u Sokobanji. 

U Odluci Advokatske komore Zaječar, koju je na Tviteru podelio advokat Vladimir Beočanin, navodi se:

- Organizuje se jednodnevni protest sa obustavom rada advokata i advokatskih priparavnika članova AK Zaječar, na celoj teritoriji iz nadležnosti Višeg suda u Zaječaru i Višeg suda u Negotinu, te sudske jedinice u Sokobanji, dana 22.09.2021. godine, zbog dopune pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda o dozvoljenosti ugovaranja troškova kredita, od 16.09.2021. godine, a kojim se narušava princip pravne sigurnosti građana Srbije - navodi se u odluci Advokatske komore Zaječar i dodaje se:

- Tokom obustave rada, 22. septembra, advokati i advokatski pripravnici članovi AK Zaječar neće pristupati na ročištima za glavnu raspravu i glavniim pretresima pred sudovima, neće pristupati pred nadležnim tužilaštvima, pred organima uprave, javnim beležnicima, privatnim izvršiteljima i policijskim upravama. Izuzimaju se postupanja po pritvorskim predmetima. Ova Odluka obavezujuća je za sve članove AK Zaječar.

Podsetimo, zbog odluke Vrhovnog kasacionog suda održan je protest i u centru Beograda, a u međuvremenu reagovala je i sudska straža koja je gurala okupljene kada su advokati pokušali da uđu u zgradu VKS i predaju zahteve u kojima traže povlačenje spornog stava o obradi troškova kredita.

Vrhovni kasacioni sud (VKS) je na sednici Građanskog odeljenja obavestio javnost da je doneo pravni stav o dozvoljenosti bankama da ugovaraju troškove kredita.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati