Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 07. 2021. 16:15 6

BOLI IH UVO: Ministarka pravde nema na bezbednost dece

Koliko je režimu Aleksandra Vučića stalo do zaštite i bezbednosti naše dece, pogotovo u svetlu narastajućeg kriminala, svedoči i činjenica da je aktuelna ministarka pravde, Maja Popović, i posle 50-og pisma Fondacije "Tijana Jurić", ostala nema za predlog o uvođenju sistema Amber Alert u Srbiju.

- Ovako izgleda 50-to jubilarno pismo poslato na adresu ministarke pravde, Maje Popović. Nismo dobili nijedan odgovor. Radi se o sistemu koji može da zaštiti našu decu. Ja ne znam koji su razlozi za ignorisanje. Ja ne znam za koga radi ova žena, ali znam ko je plaća - napisao je osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, na svom Tviter nalogu.

Izgleda da se ovim putem Vučićev režim sveti Juriću zbog afere "pedofil", kada je javnost saznala da neimenovani političar podvodi maloletnice. Jurić iz razloga bezbednosti i izostanka volje režima da zaštiti žrtvu, nije hteo još da obelodani ime.

Međutim, ispostavilo se da neimenovani političar nije jedini, jer na sastanku Jurića i Nebojše Stefanovića, tadašnji ministar unutrašnjih poslova rekao je Juriću da je mislio da se radi o nekom drugom imenu.

Podsetimo, Amber Alert predstavlja model širenja i objavljivanja informacija javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece. 

Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Amber Alert sistem predstavlja mehanizam koji zvanično funkcioniše u SAD, Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Malti, Irskoj, Poljskoj, Bugarskoj, Italiji, Holandiji, Portugalu, Rumuniji, Španiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Nastao je u Sjedinjenim Američkim Državama 1996. godine. Naziv je dobio po Amber Hagerman, devetogodišnjoj devojčici iz Teksasa, koja je oteta i ubijena.

Kako bilo, ispostavlja se da Vučićev slogan "Za našu decu", važi samo za onu privilegovanu, decu Vučićevih podanika, a ostaloj deci kako bude. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati