Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 07. 2021. 23:47 43

Vučić: Znali smo pre dva meseca da Geox ide

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su za odlazak italijanske kompanije Geox iz Vranja znali već dva meseca, da to neće biti jedini slučaj već će ih biti još.

„Oni odlaze, to će biti slučaj i sa nekim drugim kompanijama koje su prethodne vlasti dovele, ali to je moglo da se desi i nama. Za njihovu odluku znamo već dva meseca, ali nećemo ostaviti Vranje na cedilu - rekao je Vučić za TV Pink u obraćanju iz Skoplja.

A onda je imao poruku i za radnike koji će ostati bez posla.

- Ono što je važno za građane Vranja jeste da ćemo odmah naći rešenje za 500 radnika od 1.200 zaposlenih. Razgovaramo sa turskim investitorom iz Vladičinog Hana da u Vranju otvori svoje pogone. Daćemo sve da te ljude koji su radili u Geoxu zaposlimo i da imaju veća primanja nego što su ih imali kod Italijana - rekao je Vučić.

Govorio je nakon toga Vučić i o saradnji sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

- Ako za dve godine dođemo dotle da nemamo granice između nas i da kamioni mogu slobodno da prolaze, kao i automobili, onda mi se čini da smo postigli nešto o čemu smo maštali. Nisam siguran koliko će svi da budu presrećni zbog toga u svetu i Evropi, ali mi ćemo biti srećni - rekao je predsednik Srbije.

Vučič je rekao da će regionalna saradnja pomoći da se smanje troškovi.

- Raste trgovinska razmena i verujem da smanjimo operativne troškove, da štedimo milijarde evra.

On je najavio nove sastanke političara u regionu i rekao da je saradnja odlična.

- Odlično se razumemo, gledamo šta možemo zajednički da uradimo. U Beogradu imamo dvodevni sastanak. Pre kraja godine ćete videti dosta toga. Već sad možete u Albaniju sa ličnom kartom. Na nama je da radimo što možemo više.

Istakao je da su mnoge kompanije zainteresovane da se uključe u zajedničke projekte.

- 17 kompanija iz Severne Makedonoje, iz Bugarske, sa teritorije Kosova, kompanije Francuske, zainteresovane da učestvuju u tome. Ako želite da privučete kompanije, morate shvatati da nam treba više radne snage. Ujedinjivanje tržišta rada možemo da nadohnadimo te nedostatke - priča predsednik.

Govoreći o Rio Tintu, Vučić je istakao da je to važna investicija.

- Hajde da analiziramo situaciju u Podrinju. Nemamo 110 hiljada ljudi, ako računamo šire podrušije. Nemaju posla ni budućnosti i zato nam se prazni to područije. Situaciju smo promenili potpuno u Banji Koviljači, uradili smo dosta za Podrinje, rešavali probleme ljudi, asfaltriali smo puteve - objašnjava Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati