Društvo i ekonomija

Dejan Bulatović

23. 07. 2021. 11:29 2

Zašto sindikat u "Al Dahri" ćuti na pomor krava?

I taman kad smo mislili da je ministar Nedimović u selu Svirce dostigao vrhunac svoje bahatosti, nezainteresovanosti i neznanja, desilo se nešto što je uveliko prevazišlo njegovu nesposobnost da stane pred seljake i pomogne im da reše probleme.

Od ljudi iz menadžmenta bivšeg "PKB"-a koji je, da podsetim, aktuelni režim prodao za 25 odsto od prvobitno procenjene vrednosti kompaniji "Al Dahra", dobili smo užasavajuće snimke na kojima se jasno vide iznemogle krave koje se, prema rečima tih ljudi, muzu čak četiri puta dnevno i tretiraju u skandaloznim uslovima. Takođe, pored eksplicitnih snimaka koji svedoče da životinje nisu u stanju čak ni da ustanu od iscrpljenosti, upoznali su nas i sa podatkom da postoje dani kada i po 30 mahom steonih krava bude na manjku, jer uginjavaju, ili budu poslate na klanje. 
Ono što je potpuno neshvatljivo u ovoj situaciji, i zbog čega javno postavljam pitanje, jeste zašto i kako je moguće da sindikat ove firme ćuti? Zašto nemo posmatra propadanje i zatiranje ratarsko stočarske proizvodnje, na osnovu koje je "PKB" stekao svetski renome i prepoznatljivost na sve četiri strane sveta?
 
I dok "Al Dahra" planski zatire stočarstvo, menjajući kurs poslovanja ka proizvodnji lucerke za izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate, ministar Nedimović i kompletno rukovodstvo ove zemlje su još jednom okrenuli glavu od naše poljoprivrede, zbog dodvoravanja stranim kompanijama sa kojima rado posluju u svoju korist, a na štetu Srbije. 
Još jednom pozivam sindikalnu organizaciju "Al Dahre" da se oglasi ovim povodom, da osudi nedopustivo zlostavljanje životinja i zatraži jasan plan poslovanja koji je vlasnik dužan da predoči, s obzirom na to da od kako je preuzeta, firma posluje sa gubicima.

Ako oni zatvaraju oči i okreću glavu pred uništenjem poljoprivrede, mi ne smemo. Dužnost nam je da se borimo protiv toga, između ostalog tako što ćemo jasno i glasno govoriti o ovakvim problemima i zato apelujem na sindikat "Al Dahre" da hitno reaguje.

Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati