Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 07. 2021. 22:00 29

MONSTRUOZNO! Vučićev stručnjak izjavio da je malo 100 Muslimana za jednog Srbina

Samozvani marketinški stručnjak u službi Aleksandra Vučića, Nebojša Krstić, napisao je na Tviteru, povodom godišnjice čuvene izjave naprednjačkog lidera da treba ubiti 100 Muslimana za jednog Srbina, da je to malo.

Ovim je Krstić reagovao na podsećanje jednog od komentatora na Tviteru, da je na današnji dan, 1995. godine, Vučić za skupštinskom govornicom izgovorio:

- Pa, vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana, pa da vidimo sme li, međunarodna zajednica ili bilo ko drugi, da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom.

Time se Vučić upisao u anale govora mržnje i ratnohuškačke retorike.

Kako se pokazalo, i Krstić baštini nacističke ideje koje su tokom Drugog svetskog rata primenjivali nemački okupatori nad srpskim civilnim stanovništvom, sprovodeći politiku "100 Srba za jednog ubijenog Nemca". No, i to mu je malo, te žedan krvi želi više. 

Ne pamti se da je posle Vučića iko na političkoj sceni uputio monstruozniju poruku od Krstića.

Ovo je drugi put za nekoliko dana da iz SNS stižu otvoreno nacističke poruke. Tako je i visoki funkcioner SNS, Miroslav Petrašinović, na svom Tviter nalogu prepevao i prilagodio slogan Hitlerove Nacionalsocijalističke radničke partije Nemačke - "Jedan narod, jedno carstvo, jedan firer", koji u njegovoj interpretaciji glasi "Jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik".

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati