Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 07. 2021. 10:35 23

"Mogao je biti konzul Sabora u Guči, ali ni Cirih nije loše"

Nakon objave da bivša ministarka pravde, Nela Kuburović, čeka postavljenje na mesto ambasadora u Stokholmu, jutros je u medijima osvanula vest da će Mihajlo Šaulić, sin pokojne legende narodne muzike, biti budući konzul Srbije u Cirihu.

Kako se navodi, mlađani Šaulić je bio već na dva sastanka u Ministarstvu spoljnih poslova kod Nikole Selakovića u pratnji svoje majke, koja je prema pisanju prorežimskih medija uspela da ga izvuče iz dugova u koje je upao i vrati 80.000 evra koje su od njega potraživali poverioci.

Dodaje se da u Šaulićevoj biografiji piše da je menadžer po zanimanju, te da je to sve od njegovih kvalifikacija.

Treba podsetiti da su pre četiri godine mediji preneli da je počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, Milutin Mrkonjić, progurao Mihajla Šaulića, koji mu je bio desna ruka dok je bio ministar, za savetnika u PIO fondu, uprkos preporuci Vlade da se smanji broj ljudi na tim mestima u fondu. Time je Šaulić postao treći savetnik direktorke PIO fonda, Dragane Kalinović, čije se ime i ranije kroz medije provlačilo i povezivalo sa rasipanjem novca.

Bliske veze porodice Šaulić sa SPS, potvrdile su se i prilikom tragične pogibije Mihajlovog oca Šabana, 2019. godine. Prema tvrdnjama Šaulića, prva osoba koju je pozvao nakon saznanja da mu je otac nastradao, bio je Ivica Dačić, koji je obavljao funkciju ministra spoljnih poslova.

Vest da će Mihajlo Šaulić biti postavljen za konzula u Cirihu, izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama.

- Nije problem ko je čiji sin, već to što se na mesto generalnog konzula postavlja neko ko nema kvalifikacije, a ni konzularno iskustvo. Bilo bi zanimljivo videti i diplomu novog konzula. Ovo je samo jedna u nizu sramota naše razvaljene zemlje pod SNS. Sve im je "Pa šta" politika - tvrdi Borko Stefanović, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

- Gospodin je sin Šabana Šaulica. Nekom ime i prezime oca kvalifikacija za sve, nekom ni godine službe, jer nema partijsku knjižicu. Fuj - konstatuje Plivajući zamajac.

- Sin Šabana Šaulića postavljen za konzula u Cirihu, Tapšač ambasador u SAD i Kolumbiji, ovaj klipan u UN... Ko zna koliko je dugačak spisak nesposobnih parazita rasuto po svetu - pita se Vladimir Nikolić.

- Izgleda da mu je jedina kvalifikacija to što je sin Šabana Šaulića - kaže Vladimir.

- A 'ladno je mogao biti konzul Sabora u Guči ili "Prođoh Levač, prođoh Šumadiju". Ali nije ni ovo loše, kao kompenzacija - tvrdi Miroljub Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati