Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 06. 2021. 20:14 13

Mali o odluci suda: Pravda je pobedila

"Drago mi je što je pravda pobedila. Ipak, želim da naglasim da mi titula nikad nije bila najvažnija, a mislim da nije ni građanima Srbije - napisao je na Instagramu ministar finansija, Siniša Mali, povodom odluke Upravnog suda da poništi odluku Senata Univerziteta u Beogradu o oduzimanju doktorata zbog plagijata.

Dnevni list "Danas" objavio je odluku Upravnog suda, a izvor kaže da je to saopštila odlazeća rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović na proširenom Rektorskom kolegijumu.

- Završio sam magistraturu u SAD, bio najbolji student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali isto tako poznajem mnoge ljude koji su veoma uspešni u svom poslu i sa srednjom školom. Zato su mi najvažniji znanje i sposobnosti da radim svoj posao, da vodim finansije naše zemlje i u vremenima krize, kao što je to bio slučaj u poslednjih godinu dana. Verujem da je to važno i građanima Srbije.


Danas sam srećan jer sam dokazao da nisam ništa ukrao, baš kao što sam dokazao i u slučaju priče o 24 stana. Želim da moja deca znaju da njihov otac nije plagijator, a da gradjani Srbije znaju da imam znanje. To mi je mnogo važnije od titule, pogotovo posle toliko godina mukotrpnog procesa, lažnih optužbi i političkih napada - napisao je Mali.

Odlazeća rektorka Ivana Popović i saopštila da je Univerzitet dobio presudu Upravnog suda.

- Univerzitet u Beogradu potvrđuje da mu je dostavljena presuda Upravnog suda i da će sve naredne korake, kao i do sada, preduzimati u skladu sa zakonom i poštujući propise Republike Srbije i pravne akte koje su usvojili njegovi organi - objasnila je Popović, za koju javnost smatra da smenjena upravo zbog doktorata Siniše Malog i podrške studentima u protestu.

Podsetimo, Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je 12. decembra 2019. godine poništio diplomu doktora Siniši Malom, na osnovu rešenja Odbora za profesionalnu etiku UB, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

Mali je potom podneo žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati