Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 06. 2021. 15:54 59

Vučić ženama: Rađajte, nećemo imati radnu snagu za fabrike (VIDEO)

Vučićeva kritika ne zaobilazi nikoga, pa ni majke, trudnice i porodilje. Ljut je predsednik, te u svojim izlivima besa čas govori kako nema novca za socijalna davanja za decu i kako su roditelji neradnici, a u drugom mahu moli da se rađa, jer "nećemo imati radnu snagu za fabrike".

- Ne znam koliko treba da platimo da bi neko imao dete. Ako treba to da radimo uradićemo. Jer nam to postaje najskuplja i najvažnija reč u Srbiji ili jedina važna reč. Nećemo da imamo radnu snagu za fabrike, nećemo da imamo ništa, ako nemamo dece - rekao je Vučić u Skupštini juče.

Predsednik, pak, nije oduvek bio ovako velikodušan i spreman da "plati da bi neko imao dete". Ne tako davno, porodilje su bile neradnice koje uzimaju novac za decu samo da ne bi radile.

Kao premijer Vučić je svirao drugu stranu ploče, pa je tako govorio da “ne mogu da se poklanjaju pare”, a kao primer naveo je socijalne slučajeve, koji mesečno dobijaju nekoliko hiljada dinara “po detetu”, pa ne moraju da rade.

- Znate kako to izgleda - ja sam, koliko godina već imam, toliko mator imam dvoje dece, socijalni slučaj, uzmem po 4.000, 4.500 dinara na po dete, 9.000, plus 10, 11.000 ovako, eto meni minimalne plate, što ja da idem onda da radim. Znate koliko takvih slučajeva imamo, jer znate da se i na po dete dobija novac - pojasnio je tada Vučić.

I umesto da država uradi nešto konkretno kako bi ljudi želeli da decu rađaju i odgajaju je u ovoj zemlji, umesto da zaštiti trudnice i porodilje, ovom temom bavi se predsednik koji bi da tuđe potomstvo uposli u fabrikama.

Šta, uostalom, očekivati od vlasti kojoj se kao najupečatljiviji potez u populacionoj politici pamti onaj čuveni i zgražavajući slogan: „Dosta reči, nek zakmeči!“ 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 59

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati