Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 06. 2021. 22:06 7

Režimski mediji pljuvali Amfilohija, sad ga koriste u svrhe Vučića

“Milov vladika koji sprema sačekušu Vučiću”, ovako su prorežimski tabloidi nedavno častili epitetima Amfilohija, a sada se u jeku priče oko Rezolucije o Srebrenici on "prevrće u grobu" zbog izdajnika premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Odluka crnogorskog parlamenta da usvoji Rezoluciju o Srebrenici pokrenula je ogromnu mašineriju režimskih tabloida koji su ovih dana, one koje su nekada blatili, počeli da koriste u "svoje svrhe". Da je ovo zapravo svrha predsednika Aleksandra Vučića lako je zaključiti.

Na meti se ovih dana našao premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je u tabloidima označen kao “izdajnik srpskog naroda” i čovek koji je “prodao veru za večeru”. Uz Krivokapića, tabloidi su za Rezoluciju o Srebrenici optužili i predsednika crnogorske Skupštine Aleksu Bečića.

Oni događaji koji se predsedniku Vučiću u nama susednoj državi ne dopadaju lako se spinuju u njegovim glasilima, a sada se kroz tabloide provlači i pokojni mitropolit Amfilohije za koga tvrde da se “prvrće u grobu zbog izdajnika iz crnogorske vlasti”.

Nekada je Amfilohije, dok je bio živ i glasno kritikovao predsednika Vučića bio označen kao "Milov episkop", "izdajnik" i “raskolnik”. Sada je ipak "Krivokapić izdao i Boga i Amfilohija".

Amfilohije je na Badnji dan 2020. godine uskratio blagoslov Vučićevoj poseti Crnoj Gori. Ova poseta trebala je da se odigra u jeku protesnih litija koji su se u tom periodu održavale zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti. Nakon ovoga je Amfilohije označen uz Mila Đukanovića kao osoba koja uz pomoć predsednika SSP Dragana Đilasa, “zabranjuje Vučića u Crnoj Gori”.

Sada međutim “izdajnik Amfilohije”, u službi retorike tabloida koja dolazi od znamo već koga, postaje “Amfilohije koji se prvrće u grobu zbog izdaje Krivokapića”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati