Društvo i ekonomija

[ Izvor: Jugmedia ]

20. 06. 2021. 19:51 7

Radnici se PESMOM pobunili protiv prekovremenog rada

Radnici Aptiva u Leskovcu tvrde da ih menadžment primorava da potpišu saglasnost za prekovermeni rad pa su na tu temu i napisali i pesmu koja kruži društvenim mrežama, međutim u Aptivu kažu da niko nikoga nije ni na šta primoravao.

Uz reakcije: pogledajte na šta nas primoravaju, vidite šta se radi sa upošljenicima u Aptivu i slične poruke, radnici su Jugmediji i dokument koji je radnicima uručen za potpisivanje:

Jugmedia nije mogla da dobije zvaničnu izjavu, ali nezvanično je rečeno da "Aptiv nikoga nije primoravao da potpisuje bilo kakav dokument, sve je na dobrovoljnoj osnovi".

Njihov sagovornik kaže da se u Aptivu povećao obim posla zato što je njihov kupac u svojoj fabrici uveo i treću smenu, pa je shodno tome i leskovačka fabrika morala da pojača rad u proizvodnji.

- Mi smo to uradili po takvom rasporedu da se ne prelazi zakonom dozvoljen nedeljni prosek od 48 sati koji će naravno radnicima kao takav biti isplaćen, to jest kao prekovremeni rad - kaže sagovornik.

Objašnjava i naglašava da će oni koji budu potpisali ovu saglasnost zapravo raditi osam sati više nedeljno.

- Aptiv ima mogućnost da takođe po Zakonu Vlade Republike Srbije uvede preraspodelu radnog vremena i takođe bi došlo do prekovremenog rada, ali mi smo hteli da naše radnike zaposlimo i da im normalno i regularno platimo prekovremeni rad a taj rad samo uvećava njihove zarade - dodaje  sagovornik.

Pored saglasnosti koju treba da potpišu, iz Aptiva Jugmedia je dobila od radnika i sadržaj pesme koju su, kažu napisali kao odraz bunta zbog prekovremenog rada.

Inače, u menadžmentu Aptiva kažu da su videli pesmu zato što se deli preko Vibera i da im je jako simpatična i duhovita.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati