Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 05. 2021. 15:30 9

PORODIČNA ŠETNJA Obeležen Svetski dan porodice (VIDEO)

Nekoliko hiljada građana krenulo je glavnim gradskim ulicama u porodičnu šetnju kojom će obeležiti Svetski dan porodice, nakon završenog skupa pokreta Dveri ispred Narodne skupštine.

Prodična šetnja biće organizovana rutom od Skupštine do Kalemegdana i centralnim beogradskim ulicama.

- Tradicionalnu Porodičnu šenju pokret Dveri organizuje već punih dvanaest godina, a ove godine kao jedan veliki nadstranački skup podršku daje više od 15 različitih udruženja koja su danas zajedno sa nama. Ovo je zaista jedan veliki dan za sve nas i festival porodičnih ljudi Srbije - rekao je uoči šetnje lider Dveri Boško Obradović.

Ovaj skup, kako kaže Obradović je u slavu rađanja, porodice, dece.

- Ovo je Srbija kakvu zamišljamo, kao prijatelja porodice i kada mi budemo odlučivali porodica će biti na prvom mestu u društvu i državi.  Mi smo uvereni da je porodična politika politika budućnosti, najbolja politika za 21. vek. I ovaj današnji događaj na Svetski dan porodice, jeste upravo naš dokaz koliko je važno za sve naše porodice danas - naveo je Obradović.

On je objasnio i da se danas ističu i dva važna zahteva.

- Prvi, da 15. maj Svetski dan porodice bude proglašen za državni praznik i neradni dan u Srbiji; drugi, da Narodna skupština Republike Srbije povuče iz skupštinske procedure sva tri antihrišćanska, antiporodična i antiustavna zakona koji su se tamo našli. Ovo je trenutak kada ćemo progovoriti u ime svih porodica koje su danas ugrožene: ekonomski, socijalno, ekološki i na svaki drugi način. I mi smo danas upravo ovde da bismo zaštitili sve naše porodice.

Kako iz Dveri navode, sve je više građana, ali i organizacija koje podržavaju Porodičnu šetnju.

Skup su podržali i Toplički centar za demokratiju i ljudska prava i Koalicija za odživo rudarstvo. Njihovi predsednici Dragan Dobrašinović i Zvezdan Kalmar uputuli su reči podrške, a skup je podržao i Damnjan Knežević.

- Dok je ljudi, biće i bitaka, a pobeda nikome nije data dok se za nju ne izbori. Ona, za nas najvažnije, vodi se na našoj zemlji i na našem nebu. To je borba za zdravu i snažnu porodicu u kojoj se, sa očeva i majki na ćerke i sinove prenosi ne samo jezik, nego i spoznaja o identitetu, tradiciji, veri, nacionalnoj kulturi i Kosovu i Metohiji. To je naša duga i jedina linija odbrane, a ako popustimo samo na jednom mestu, izgubićemo sve. Zato ona mora ostati neprobojna, a mi čvrsti, bez obzira na iskušenja. Naša borba je jedini način da opstanemo, ali i da ne potonemo u stid za koji, za razliku od starih i novih boljševika, i srećom, još uvek znamo - kaže Dragan Dobrašinović.

- Sada su, više nego ikada ugrožene naša vera, naša porodica i naša deca. Po pitanju dece, porodičnih vrednosti, očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije kao narod ne smemo da se delimo. Mi nemamo ništa protiv LGBT osoba koja moraju imati jednaka prava kao i drugi građani, između ostalog da prenesu imovinu jednih na druge, ali ne želimo nametanje istopolnih brakova, a zatim i usvajanje dece od tih istih brakova. To je propaganda koja se širi na medijima, ali i u našim obrazovnim ustanovama, čemu se mora stati na put - rekao je Damnjan Knežević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati