Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

13. 05. 2021. 20:32 15

"Znalo se za žurke Dragana Markovića Palme, zvali su i mene"

“Znao sam za Palmine žurke i šta se na njima dešava, kao i ko je tamo išao. Ja nisam odlazio na njegove proslave, mada sam imao pozive”, rekao je istoričar i bivši ambasador naše zemlje u Sjedinjenim Američkim Državama, Milan St. Protić.


Protić je govorio o aferi “Palma”, odnosno navodima da su se na njegovim proslavama podvodile devojčice i žene, navodeći da je pre više od deset godina čuo šta se dešava na žurkama u Jagodini.

- Nažalost, to se znalo. Znalo se da se to dešava i mnogi su tamo išli. Ja nisam, mada sam imao pozive i odatle i sa nekih drugih mesta gde su se slične stvari organizovale. Sad, ja ne mogu da vam kažem o kojim se devojkama radilo, jer nikada nisam išao, ali sam čuo za to - rekao je on za Nova.rs, da bi potom objasnio kad i od koga je to čuo.

- Saznao sam za to pre više od deset godina. Znam da je Vladan Batić još uvek bio živ. Od njega sam ja i čuo da se to dešava - ističe Protić.

Na pitanje kako komentariše Markovićeve poruke, poput one da zna čija je glava bila na suvozačevom mestu i ko je vozio jedan automobil, odnosno da li se na taj način prvi čovek Jagodine brani od mogućnosti da bude procesuiran, Protić je kazao da ne želi da ulazi u takve "prljavštine".

- To je sve zajedno toliko nisko i neprihvatljivo za mene. Ne osećam čak ni gađenje prema ljudima sa takvim vrednostima, već samo prezir, bilo da su oni na jednoj ili drugoj strani. Ja sam oduvek bio protiv toga i to je jedan od razloga zašto sam se udaljio od DOS-a. To sve zajedno ide sa privilegijama, skupim vinima i ne znam kakvom garderobom, odnosno razbesnilim ponašanjem na vlasti. Zato ja u tome nisam hteo da učestvujem. S moje tačke gledišta, ja imam tri ćerke, i jedino što mogu je da osećam prezir - naglašava on.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati