Društvo i ekonomija

R. Ć.

09. 05. 2021. 17:14 3

PRETNJE "Ko digne glas - ostaje bez socijalne pomoći"

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je "radnik centra za socijalni rad u Leskovcu Nebojša Marinković pretio ukidanjem socijalne pomoći onima koji budu došli na najavljen skup Narodne stranke u Grdelici".

- Srbija se budi! Građani više ne pristaju na omalovažavanja, ucene i pretnje režima. Danas sam imao najavljenu posetu Grdelici, radnik centra za socijalni rad u Leskovcu Nebojša Marinković, došao je pre mene i pretio ukidanjem socijalne pomoći ako se pojave na skupu. Zapamtićemo - napisao je Aleksić na Tviteru.

Na osnovu ovog primera se jasno da zaključiti da je ovo slika stanja u celoj Srbiji. Oni koji se usude da dignu glas protiv režima, na svake načine bivaju ucenjivani, a ne izostaju ni pretnje i zastrašivanja. Pravo na slobodu izražavanja i mišljenja ostaje nepoznanica za vlastodršce u našoj zemlji.

Inače, Aleksić se u Grdelici sastao sa predstavnicima romske zajednice, koji su mu, kako je saopšteno, kazali da su "ucenjivani" da glasaju za SNS.

- (Oni) su ucenjivani da će dobiti socijalnu pomoć samo ako glasaju za SNS i dobijali su olovke određene boje za zaokruživanje kandidata na glasačkim listićima. Istakli su da više neće trpeti takve ucene. SNS neće više dobijati glasove brašnom, zejtinom i ugovorima o privremenom radu - rekao je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati