Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 05. 2021. 15:19 13

Suzana Vasiljević multipraktik!

Kada biste u igri asocijacije otvorili polja na kojima piše: AVIONI, KOŠARKA, KLASIČNA MUZIKA, NOVINARSTVO, da li biste mogli da pogodite ko je ili šta rešenje ovog niza? Mnogi bi rekli jako teško, jer ove pojmove ništa ne spaja. I pogrešili bi. Sve ih spaja savetnica predsednika Srbije za medije. Dakle, rešenje igre asocijacija je Suzana Vasiljević!

Samo se Suzana Vasiljević razume i u avione i avio kompanije, i u košarku, i u klasičnu muziku i u novinarstvo, pa su je što Vlada Srbije, što neki drugi, prethodnih godina postavili u Nadzorne i Upravne odbore Er Srbije, Košarkaškog saveza Srbije, Politike ad i na kraju Beogradske filharmonije!

Gospođa Vasiljević je do pre nekog vremena uglavnom bila poznata po kolekciji tašni od kojih svaka vredi više hiljada evra, a onda je počela da daje intervjue i gostuje po televizijama, da nam i ona uz svog šefa objasni u kakvoj divnoj zemlji živimo.

Inače, za gospođu Vasiljević se manje vezuju "novinarska dostignuća" Pinka, Informera i sličnih. Za nju se više vezuju promene u uređivačkoj politici Blica i Prve TV, koji su od ozbiljnih medija postali umivena verzija gore navedenih propagandinih glasila.

Javna je tajna da je Suzana Vasiljević bliska prijateljica Jelene Drakulić, prve žene Ringiera u Srbiji, ali i novinarke Ivane Jasnić Mastilović, koja je podatke o aferama Jutka i Mika Aleksić dobila upravo od Vasiljevićeve. Isti nivo bliskosti savetnica predsednika ima i sa Manjom Grčić, koja je zajedno sa njom ušla u Upravni odbor Beogradske filharmonije, a ostatak vremena provodi uređujući televiziju K1 i vodeći firmu koja je kupila Tanjug.

Ono što je takođe zanimljivo je da u biografiji Suzane Vasiljević koja je dostavljena uz odluku o imenovanju stoji da je ona novinar i producent, iako se ona novinarstvom nikada bavila nije. Njeno obrazovanje se svodi na završeni Fakultet dramskih umetnosti, smer produkcija. Informisani kažu da ga je završila na isti način kao i njen kolega Čedomir Jovanović...

Jedno je sigurno. Vasiljevićeva je bila deo rukovodstva Politika ad do 2018. Znamo u kakvom je stanju Politika danas.

Ona je deo rukovodstva Er Srbije, kompanije koja državu košta milijardu evra za poslednjih sedam godina.
Košarka se još uvek drži, ali svi vide pad i u ovoj oblasti.

Ostaje da se vidi kako će Filharmonija, koja je, da je Vučić održao obećanje, trebalo davno da dobije svoju zgradu i koncertnu dvoranu, funkcionisati sada kada je vodi trio fantastikus: Tasovac - Grčić - Vasiljević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati