Društvo i ekonomija

[ Izvor: Blic ]

30. 04. 2021. 19:33 10

Žena Mike Aleksića: Devojke koje su ga optužile za silovanje lažu

Ne osporavam njeno pravo da veruje svom suprugu i da ga brani na svaki mogući način, pa i na ovaj. Više sam iznenađen time što to nije učinila ranije, iako je imala prilike, kao što je uostalom i okrivljeni, tokom protekla tri meseca u svakom trenutku mogao da detaljno iznese svoju odbranu i opovrgne optužbe, ali to nije učinio - kaže za "Blic" Denis Bećirić, punomoćnik oštećenih devojaka u slučaju protiv samozvanog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića.

Više od tri meseca otkako je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je godinama silovao i zlostavljao pojedine polaznice njegove škole i nakon brojnih pokušaja medija da razgovaraju sa njom, Aleksićeva supruga, najbliža saradnica i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Biljana Mašić odlučila je da progovori.

I možda bi bilo bolje da nije. Bez trunke empatije, rekla je da veruje da Mika nije kriv, da mu je sve namestio neki "master majnd", a za devojke koje su ga optužile za zlodela rekla je hladno i kratko - da lažu.

U intervjuu za "Večernje novosti" Biljana Mašić je ispričala kako je izgledala noć kada je policija zakucala na vrata njihovog doma i odvela Aleksića na saslušanje, ali i kako se on sada oseća i ponaša u pritvoru.

Veličala je svog supruga, sada zvanično optuženog za devet krivičnih dela: dva silovanja u produženom trajanju, dva silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih devojaka. Za Biljanu Mašić sve je to laž. Izmišljotina i nameštaljka.

Na pitanje novinara kako nikada nije posumnjala u Miroslava, Biljana je rekla da je to jer je školovana i sebe ne smatra budalom i da "nije pala sa kruške". Naivno je navela i da bi svaka žena znala da živi sa čovekom koji je toliko poremećen da siluje. Navela je i da "Mika sada živi da bi dokazao istinu".

- Upravo zbog toga što ona u javnost izlazi baš sad, kad je podignuta optužnica, i kada se odlučuje o pritvoru, izaziva sumnju da je u pitanju deo taktike, oposebno kada se ima u vidu da nei od detalja koje je iznela ne odgovaraju istini - rekao je za "Blic" Bećirić.

Na pitanje zašto bi sedam devojaka zvanično optužilo Aleksića za tako gnusna zlodela, Mašić, sudeći po onome što je rekla u intervjuu, smatra da je to jer je Mika imao loše mišljenje o glumi Milene Radulović u filmu "Balkanska međa".

Rekla je da ju je nakon premijere tog filma oštro izgrdio, svašta rekao i da se Milena tada od njega udaljila. To je po njoj valjda bio povod mladoj glumici da ode u policijsku stanicu, a potom i u tužilaštvo, skupi snage i tamo do detalja ispriča kakav je užas preživela.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati