Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 04. 2021. 22:29 12

"Palma podvodio devojke stranim diplomatama" (VIDEO)

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić gostovala je večeras u "Utisku nedelje" i tom prilikom je istakla kako su joj italijanske diplomate pričale kako im je Dragan Marković Palma podvodio devojke.

- Ja ne znam da li je pedofilija kod Dragana Markovića Palme zaista postojala, ali ću vam ispičati jednu priču koja je istinita, a tiče se tog podvođenja - počela je Sandra Ivić.

Ona je ispričala da je to bilo 2011. godine pred kraj njenog mandata ambasadora u Rimu.

Prema njenim rečima, grupa Italijana, među kojima su bili i naš počasni konzul profesor Roberto Veraldi, gradonačelnik Peskare i nekoliko poslovnih ljudi pozvani su te godine od strane Dragana Markovića Palme u Jagodinu da se upoznaju sa mogućnostima investiranja.

- Posle mi je profesor ispričao kako je to izgledalo. Radi se o intelektualcima, ozbiljnim i oženjenim ljudima, moralno i intelektualno na svom mestu. Tu je bio prisustan i Dačić. Profesor je rekao da su došle neke plesačice vrlo oskudno obučene, bez gaćica. One su plesale, Palma mu je prišao i upitao: Koju si izabrao? On mu je rekao da nije zainteresovan - ispičala je Rašković Ivić svedočenje italijanskog profesora.

Palma je, na to, sa zgađenim izrazom lica rekao: "Pa ovo je homoseksualac, neću sa njim da imam posla", nastavila je Rašković Ivić.

- Njemu to nije bilo dosta, nego je profesoru poslao golišavu devojku, koja ga je čekala na jastuku u sobi. Profesor je zamolio da napusti sobu. Sutradan Palma nije hteo da sedi pored počasnog konzula, odnosno profesora. Rekao je da ne može da sedi pored homoseksualca - dodala je ona.

Rašković Ivić je dodala da ne može da kaže da li su te devojke bile punoletne ili maloletne, ali da je to "svakako podvođenje i prostutucija jer su one tamo dovedene da animiraju goste iz inostranstva".

Ona je napomenula da je mnogo važno da se ta stvar oko podvođenja istera do kraja.

- Mi tim devojkama ne možemo da ponudimo apanaže ili zaposlenje koje dobijaju za poslušnost, ali možemo da im ponudimo slobodu i da se ne osećaju kao roblje. Ako su mogle gumice koje su pohađale školu glume kod Mike Aleksića, ako je mogla Danijela Štajnfeld da progovori o Lečiću treba i one da progovore, ali i ovi svedoci, s tim da se i svedoci i žrtve maksimalno zaštite.

Sanda Rašković Ivić je istakla da će u slučaju "Palma" borba biti teška, ali da predaje ne sme biti.

- Mi smo privatna država kabadahija. Kada je reč o Palmi, on nije lokalni kabadahija, jer ima ulogu i u republičkoj vlasti. Biće teško, ali ne smemo da stanemo i da se predamo. Otvorila se Pandorina kutija, moramo da idemo dalje. Strah je veliki, ali se nešto dešava, progovorile su i glumice. Pozivam žrtve da progovore. Ovo što sad radi Palma sa ove 393 žene koje tuže Mariniku, to nije upereno protiv Marinike, već je signal svima šta će se desiti. Ako žrtve ne progovore, te devojke će sutra biti žene i tražiće psihijatra ceo život.

Rašković Ivić je navela da ju je Dragan Marković Palma zvao 15 puta nakon njene izjave da "ukoliko su optužbe tačne, Vlada mora da padne".

- Sve to doživljavam kao pritisak. Pa ako mene zove po 15 puta nakon te izjave, sa čim se onda suočavaju devojke i žene u Jagodini. Pored Markovića, zvao me je i Ivica Dačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati