Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 04. 2021. 13:50 4

"Radnik Čistoće poginuo na poslu koji nije smeo da radi”

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zahtevaju smenu i utvrđivanje odgovornosti u JKP "Gradska čistoća" zbog tragične smrti radnika Make Hašima, koji je juče preminuo u bolnici od posledica tragedije koja se desila pre nedelju dana, kada ga je teško povredio i priklještio kamion za iznošenje smeća koji se kretao unazad.

- Prema informacijama koje smo dobili od zabrinutih, ali i uznemirenih radnika, stradali Hašim je mimo zakona, bez rešenja i protivno njegovoj radnoj sposobnosti sa mesta čistača poslat da podiže teške kante i stoji na zadnjoj platformi kamiona u pokretu, iako je od strane medicine rada posedovao ekspertizu da boluje od najtežih bolesti i kao takav je po rešenju stavljen na mesto radnika, čistača - navode iz Sloge.

Iz sindikata zahtevaju od Inspektorata rada da utvrdi i obavesti javnost kako i pod kojim uslovima se desila ova tragedija, a "posebno nas zanima njegovo upućivanje na rad na teškim poslovima, iako se radilo o radniku sa ozbiljnim invaliditetom i zdravstvenim dijagnozama".

- Posebno smo zabrinuti što se o ovoj tragediji ćutalo nedelju dana i što se po našim saznanjima u JKP "Gradska čistoća" na teže poslove sve više mimo rešenja upućuju invalidi i bolesni ljudi, jer se novi radnici ne primaju zbog nagomilanog partijskog kadra koji je preplavio kancelarije i parazitira na grbači radnika izvršilaca - zaključuju iz Sloge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati