Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 04. 2021. 07:24 17

Cvijan 2013. podneo krivičnu prijavu protiv Vučića

Član Predsedništva SNS, Vladimir Cvijan, podneo je u decembru 2013. godine, krivičnu prijavu protiv lidera SNS Aleksandra Vučića zbog, kako je tvrdio, pokušaja fizičkog napada i vređanja na sednici Predsedništva SNS.

Cvijan je tada izjavio da je Vučić pokušao fizički da ga napadne i da ga je vređao.

- Ovo je prilika da vidimo srpsko pravosuđe na delu - rekao je Cvijan medijima.

Prijavu je podneo Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Cvijan je nakon toga poslao pismo na adrese 13 ambasada u Beogradu, u kojem upozorava da je u Srbiji u toku povratak devedesetih.
- Koristim priliku da vam čestitam predstojeće praznike i poželim mnogo uspeha u daljem radu, kao i zajedničku saradnju. Obaveštavam vas i o našoj zabrinutosti za stanje ljudskih prava u Srbiji, naročito s obzirom na ogromne pritiske koje trpi opozicija, kao i svi ostali koji misle drugačije od aktuelnog režima - napisao je Cvijan i dodao:

- Prema našem mišljenju, na sceni je povratak devedesetih godina prošlog veka, o čemu smo spremni da vas obavestimo i razgovaramo o planovima za dalju akciju, kad vi budete imali vremena.

Pismo je prosleđeno ambasadama SAD, Ruske Federacije, Velike Britanije, Francuske, Austrije, Švajcarske, Italije, Nemačke, Izraela, Češke, Slovačke, Azerbejdžana i šefu Delegacije EU u Srbiji.
Kako su ovih dana pisali pojedini mediji, oslanjajući se na otkrića hrvatskog novinara Domagoja Margetića, Vladimir Cvijan dobio je 2013. godine interne dokumente pravnog tima belgijskog Delhaizea, u kojem se opisuju sumnjivi tokovi gotovine u procesu kupovine Delta Maxija. Kome je u gotovini isplaćeno neverovatnih 300 miliona evra provizije?

Gde je završilo 1,8 milijardi evra gotovine u operaciji Delhaize-Delta Maxi? Kad je Cvijan o ovome tražio odgovore Aleksandra Vučića, Vučić ga je fizički napao na sednici predsedništva SNS-a i pretio mu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati