Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Aleksinac.net ]

31. 03. 2021. 09:24 6

Cvijan: Vučić hapsio političke protivnike i neistomišljenike

Aleksandar Vučić je lično razgovarao sa tajkunima o finansiranju SNS i ja sam nekoliko puta bio prisutan. Sa druge strane, dogovoreno je bilo da će, posle pobede SNS u Srbiji biti primenjen "Putinov metod", a ne besmislena hapšenja koja predstavljaju lični obračun Aleksandra Vučića sa neistomišljenicima i političkim protivnicima - rekao je pokojni Vladimir Cvijan, član Predsedništva SNS, odgovarajući na pitanje o finansiranju SNS u okviru intervjua za aleksinac.net, 2014. godine.

Prenosimo delove intervjua za aleksinac.net, Vladimira Cvijana, koji se odnose na Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku:

Kažu da ste prve probleme imali u SNS - u kada je rukovodstvo stranke odlučilo da umesto Vas, za ministra pravde predloži Nikolu Selakovića. Da li ima istine u tome?

- Učestvovao sam lično u pisanju programa SNS, svim kampanjama SNS i pregovorima sa EU, SAD i Rusijom o budućnosti Srbije posle pobede SNS. Kao privatnik i poznati advokat nisam bio zainteresovan za bilo koju funkciju, pa ni funkciju ministra pravde.
U kampanji za izbore bili ste deo izbornog tima naprednjaka koji je obećavao investicije od 100 milijardi evra. Vidimo da posle 18 meseci vlasti SNS-a od toga nema ništa. Gde su nestali ti investitori ili ste i Vi i Vaše tadašnje kolege svesno davali lažna obećanja?

- Neka Vaši čitaoci sami donesu zaključak.
Tabloidi Vas redovno napadaju, prednjači Dragan J. Vučićević i njegov Informer. Ima li istine da su te novine formirali naprednjaci sa ciljem da im bude siguran medijski kišobran?

- Tačno je da A. Vučić preko svojih prijatelja kontroliše pojedince i medije koje ste pomenuli. To je svakako neustavno, nezakontio i dokaz je da se Srbija vraća u 90-te.
Za sam kraj, hoćete li nam rešiti jednu veliku savremenu srpsku enigmu. Ko je i kada osmislio funkciju prvi potpredsednik vlade? Te funkcije nema ni u Zakonu o Vladi ni u Zakonu o ministarstvima a ipak na zvaničnom sajtu Vlade Srbije stoji da je A. Vučić prvi potpredsednik Vlade Srbije.

- Ni meni, kao pravniku, nije jasno šta znači "prvi potpredsednik Vlade". To je samo maska za zloupotrebu položaja, kršenje ljudskih prava, povratak u 90-te u put u diktaturu... - zaključio je Cvijan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati