Upućeno 180 zahteva velikim zagađivačima životne sredine! | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 02. 2021. 09:43 0

Upućeno 180 zahteva velikim zagađivačima životne sredine!

Organizacija Moj grad, moja ulica danas će poštom poslati 180 zahteva za odgovor o informacijama od javnog značaja, registrovanim velikim zagađivačima životne sredine širom Srbije (28 okruga, 3 institucije i 149 pravnih lica).

 

Kako oni navode u svom saopštenju, pitanja se odnose na kontrolu emisije štetnih gasova, koliko je ta kontrola česta, koje laboratorije su angažovane i da li su akreditovane u skladu sa zakonom, da li su imali prekoračenja dozvoljene nivoe emisije štetnih gasova u prošloj godini i šta su preduzeli u cilju smanjenja istih, koje mere i postrojenja koriste za smanjenje emisije štetnih gasova, ujedno i molba za dostavu izveštaja i analize za period 01.01.2020 do 31.12.2020 godine, a sve u skladu sa zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja.

- Mi smo registrovano udruženje građana koje se bavi ekologijom, prvenstveno aero zagađenjem i osnovni cilj nam je saopštavanje istine i zalaganje za zdrav i dostojanstven život svakog građanina Republike Srbije (MB 28313055). S obzirom da se godinama samo priča o zagađivačima i maše papirima u javnosti i medijima, rešili smo da pokrenemo akciju i preko institucija sistema primoramo zagađivače da daju odgovore, a ako to ne budu uradili, onda i zatražimo svoja prava kao građani ove zemlje, pokretajući postupke preko suda - naveli su oni. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ogledalce, ogledalce

Zoran Živković [05.03.2021.]


Video dana

Geto blaster

Anketa

Šta su radili Dijana Hrkalović i Slaviša Kokeza u policiji?

Rezultati