Društvo i ekonomija

M. R.

12. 02. 2021. 17:40 4

"BANANA REPUBLIKA" Za gađanje Vučićevog postera pritvor, za gađanje Marinike aplauz!

Koliko u Srbiji sve funkcioniše po principu "duplih aršina" jasno se vidi na primeru napada potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić u Pančevu, povodom kojeg se niko od nadležnih nije ni oglasio, ali ni preduzeo neke mere. Sa druge strane, učesnici užičkih protesta u julu, koji su jajima gađali poster sa likom Aleksandra Vučića, uhapšeni su i osuđeni!

Tako su maloletnici prvo privedeni uz krivičnu prijavu i pritvor od 30 dana, i to uz objašnjenje da su izvršili krivično delo - nasilničko ponašanje iz člana 344. stav 1 Krivičnog zakonika.

Posle hapšenja, policija ih je zadržala do 48 sati, a istražni sudija im je produžio pritvor do 30 dana. Međutim, oni su ostali u pritvoru od četiri do šest dana. Pritvor im je ukinut nakon objavljivanja presude - četiri meseca uslovno, naravno, ukoliko narednih 12 meseci ne budu počinili nijedno drugo krivično delo.

Sa druge strane, postupke - verbalne napade na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, kao i pokušaj jednog od njih da baci živu kokošku na nju, niko nije osudio, ali ni priveo napadače.

Postavlja se pitanje zašto nadležni organi imaju duple aršine, i zašto se odmah reaguje kada se napadne neko iz vlasti, bilo verbalno, bilo fizički, a zašto se ne reaguje kada je žrtva neko iz opozicije? 

Ove teme se dotakao i profesor Raša Karapandža, koji je Srbiju nazvao "banana republikom".

- Kada neko gađa Vučićev poster jajima, dobije 30 dana zatvora. Kada gađa živu Mariniku Tepić kokoškom, dobije medalju od predsednika. Banana republika - napisao je profesor Karapandža. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati