Društvo i ekonomija

M. Ž.

02. 02. 2021. 12:34 20

Grigorije nakon napada: Ne plašim se, klevetaju me da bi me slomili (VIDEO)

Kad doživite u životu da vas neko kleveta i govori rđave reči, to postaje jedan teret koji niste vi sami sebi stavili, nego vam to neko drugi stavlja ne bi li vas slomio - rekao je u svojoj besedi na nedeljnoj liturgiji episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić.

On je tokom obraćanja vernicima, u hramu Svetog Save u Diseldorfu, rekao da na napade ne treba nikako uzvraćati i da uvek treba imati na umu da je "ono što je Bogu moguće, ljudima nemoguće".

- Vi nemate drugog izlaza, nego da i taj teret stavite i bacite na pučinu Božje milosti. Zato se mi ne plašimo, kao hrišćani, života, nego mu se radujemo. Čak se i ne plašimo ni onog kad drugi ljudi atakuju na nas, bacajući kamenje, blato ili đubre... Sigurno će nešto i zakačiti, ali mi ćemo uvek, kad to sve stavimo pred Boga i na pučinu Božje milosti, shvatiti da je to ništa. Eto šta nam otkriva Jevanđelje. Zato, stojimo pravo, sa strahom, i sve će Gospod uzeti na sebe kao u carstvu njegovom - poručio je episkop Grigorije.

Vladika Grigorije u poslednje vreme izložen je napadima iz medija koji su bliski režimu u Srbiji.

Nedavno je i na Jutjubu objavljen snimak pod nazivom "Kakav je to vladika Grigorije", koji se poslednjih dana širi društvenim mrežama, a u kojem se iznosi niz optužbi na račun vladike.

Među optužbama je i to da je tražio da se "partijarh srpski Pavle živ sahrani, deli verni narod na dobar i loš, ne veruje u demokratiju, podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati