Društvo i ekonomija

M. T.

24. 01. 2021. 20:39 28

General vojske prvi kandidat za komandanta Žandarmerije!

Posle smena rukovodioca pojedinih uprava unutar Ministarstva unutrašnjih poslova i policijskih uprava širom Srbije, prema saznanjima Direktno.rs priprema se i novo kadrovsko rešenje na mestu komandanta Žandarmerije, na kome je trenutno Dejan Luković.

Za sada je nekoliko imena u opticaju, ali se kao naslednik Lukovića najčešće pominje Miroslav Talijan, brigadni general Vojske Srbije i komandant 72. Brigade za specijalne namene. Sa generalom Talijanom, Aleksandar Vulin, ministar policije, sarađivao i na prethodnom radnom mestu, na čelu Ministarstva odbrane.

Talijan, koji važi za najozbiljnijeg kandidata za komandanta Žandarmerije, završio je sve vojne škole, bio je načelnik Vojne akademije, a 2018. je unapređen u brigadnog generala. Interesantno je da potiče iz policijske porodice, jer je njegov otac Momčilo Talijan godinama bio direktor Više škole unutrašnjih poslova u Zemunu.

Ukoliko Miroslav Talijan bude postavljen za komandanta najbrojnije jedinice MUP-a, neće biti prvi oficir koji je vojničku uniformu zamenio uniformom policije, preciznije Žandarmerije.

Naime, drugi komandat Žandarmerije, Borivoje Tešić, sada već davne 2004. došao je iz tadašnje Vojske Srbije i Crne Gore u MUP Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati