Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 01. 2021. 13:37 52

RADNICI EPS BESNI, SMANJENA IM PLATA Odgovore traže od ministarke Mihajlović i Grčića!

Molim Vas da hitno zakažete sastanak sa Sindikatom radnika Elektroprivrede Srbije na temu zarade za decembar 2020. godine i podele dobiti radnicima Pro Tenta, koja je izazvala takvo negodovanje i nezadovoljstvo kod svih radnika, koje može da eskalira i napravi nesagledive posledice - stoji u dopisu Sindikata radnika EPS-a poslatom ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović, u koje je Direktno.rs imao uvid.

Radnici Sindikata pitali su ministarku i gde su radnici Pro Tenta ostvarili dobit, ali i zatražili odgovornost v.d. direktora EPS-a i direktora Pro Tenta.

- S obzirom na informaciju da je ministarstvo finansija navodno smanjilo zaradu zaposlenima u JP EPS, kako za mesec novembar, tako i za decembar 2020. molim Vas da se obustave sve radnje u obračunu decembarske zarade i da se održi hitan sastanak predstavnika našeg resornog ministarstva, ministarstva finansija, poslovodstva JP EPS i Sindikata radnika EPS-a kako bi se otklonile sve spekulacije i utvrdilo ko je kriv za ovo što se dogodilo u decembru i ponavlja se sad prilikom obračuna zarade - navodi se u dopisu radnika.

Oni upozoravaju v.d. direktora JP EPS-a Milorada Grčića i zahtevaju objašnjenje, jer sa Sindikatom radnika ovog preduzeća nema nikakvu komunikaciju, kako navode, kako bi se sprečili nemiri i eskalacija nezadovoljstva do koje će doći u EPS-u.  

- Sindikat EPS-a neće dozvoliti ovakvo ponašanje pojedinaca kako u poslovodstvu tako i predstavnicima Vlade koji su nadležni i odgovorni za novonastalu situaciju. Naši radnici u izuzetno teškim uslovima nižu rekord za rekordima i traže od nas ih zaštitimo, što ćemo i učiniti - navodi se u dopisu poslatom ministarki Mihajlović, ministru finansija, v.d.direktoru EPS-a.

Podsetimo, potpredsednica SSP Marinika Tepić u pismu v. d. direktoru EPS-a Miloradu Grčiću rekla je da je državni gigant EPS doveo do finansijskog, kadrovskog i sistemskog rasula, da je "amaterskim i burazerskim rukovođenjem izazvao nepopravljivu štetu po građane i zaposlene", i pozvala ga da pričaju javno.

Informacija koja je takođe isplivala u javnost je da EPS mora da podiže kredite kako bi isplatio plate. Novi ugovor sa Pro Tentom potpisan je u aju 2019. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati