Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 01. 2021. 15:57 10

Dva litra mleka u Britaniji 142 dinara, u Srbiji litar i po 154!

Srbija je "ekonomski tigar", a ovo se najbolje može videti po razlici u cenama osnovnih prehrambenih namirnica kod nas i u zemljama koje imaju daleko bolji životni standard. U Velikoj Britaniji 2L mleka košta 142 dinara, dok ovde 1,5L košta 154!

- 142 dindži 2L mleka u Tesco, UK. 150 dindži 1,5L mleka Maxi, Srbija. Ko bi rekao da je i kod nas prosečna plata oko €2000.

I dok je prosečna plata u Velikoj Britaniji višestruko veća od one za koju radna snaga u Srbiji radi, cene osnovnih životnih namirnica su, naravno, veće.

Još jedan od primera kako živimo brže, jače, bolje jeste i to da građani mogu ulje na rafovima da pronađu za vrtoglavih 160 dinara, jer cena ulja nedavno skočila za čak 40 odsto.

Poskupelo je i gorivo, pretplata za RTS, struja, test na koronavirus, cigarete. Sve poskupljuje, a pitanje je dokle će građani Srbije ovakav napredak "ekonomskog tigra" moći da izdrže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati