Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 12. 2020. 10:12 11

"Vladika Stefan neće o prepisci, pozvao se na svetu tajnu ispovesti"

Nalogodavac moje otmice, vladika Stefan, vikarni episkop pokojnog patrijarha Irineja, na saslušanju nije hteo da govori o prepisci između njega i moje bivše devojke. Pozivao se na "Svetu tajnu ispovesti". Tužilac je to uvažio - napisao je na svom Tviteru Marko Žarkov, student Akademije SPC koji je optužio Stefana Šarića, duhovnika pevačice Svetlane Ražnatović, da je nalogodavac njegove otmice, koja se desila u februaru prošle godine.

 

- Odveli su me u Batajnicu i tamo su me skinuli do pojasa, oduzeli sve stvari i pretukli. Govorili su da vladika Stefan "nije tikva bez korena" i da ću "plivati u Dunavu". Sve to zato što sam saznao za ljubavnu prepisku moje tadašnje devojke i vladike Stefana. Još uvek tražim pravdu - napisao je Žarkov, i dodao da će na Tviteru obaveštavati javnost o ovom slučaju.

Podsetimo, vikarni episkop pokojnog patrijarha Irineja, starešina Hrama Svetog Save i duhovnik pevačice Svetlane Ražnatović umešan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, kojeg su 8. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije i odvela u Batajnicu, gde je maltretiran i pretučen.

Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke! Tužilaštvo intezivno radi na ovom slučaju, za sada su saslušani batinaši i žrtva, a pitanje je dana kad će svoju verziju događaja morati da saopšti i ovaj visoki crkveni velikodostojnik. Ovo je sve u javnost izneo student Marko Žarkov.

Šarić je pred tužiocem naveo kako se sa slučajem otmice upoznao zahvaljujući pisanju medija, te da je navodno bio zaprepašćen onim što je pročitao.

 

- Mogu samo da kažem da ja poznajem Marka Žarkova unazad dve godine. Upoznali smo se zbog toga što je on dolazio u Hram - tačnije u malu crkvu Svetog Save na liturgije - naveo je na početku svog iskaza vladika Stefan.

On je objasnio kako je nakon liturgija organizovao druženja sa vernicima, te da je Žarkov bio jedan od onih koji su prisustvovali tome.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati