Društvo i ekonomija

[ Izvor: Južne vesti ]

29. 10. 2020. 07:01 0

"FALI OSNOVNA OPREMA" Porodilje iz Niša nemaju spavaćice, toalet papir...

Da su osim maske koja je obavezna, na porođaj morale da donesu i svoju spavaćicu i posteljinu, kao i hirurške rukavice, jer toga nema u niškom porodilištu, pišu trudnice koje su se nedavno porodile u Nišu. Ipak, iz Uprave Kliničkog centra odgovaraju da na Klinici za ginekologiju ima svega dovoljno i za porodilje, ali i za njihove bebe.

Za nešto više od pet meseci epidemije korone u Nišu je rođeno više od 1.200 beba, a jedna od najvećih promena je da se žene sada porađaju sa maskom.

Sa njom moraju da uđu u porodilište, ali pojedine porodilje koje su se javile Južnim vestima tvrde da ni druge osnovne opreme nema na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu.

- Spavaćice nemaju, toalet papir nemaju, ništa nemaju, ništa ne postoji, kao da klinci uopšte nisu bitni ili te žene nisu bitne. Da li biste napisali koji red o tome kako žene treba da donesu dva para hirurških rukavica na porođaj, jer GAK nema? Takođe, nemaju spavaćice, nemaju posteljine, nego u toku korone donosiš sam. Kad sam bila sa prvim detetom bile su kakve-takve spavaćice i posteljine - rekla je jedna od njih.

Iako porodilje kažu da im masku niko nije ni ponudio na porođaju, u KC Niš tvrde da ih oni obezbeđuju i za zaposlene i za žene, a kažu i da ima i sve druge opreme na Klinici.

- Nakon provere sa nadležnima u pomenutoj OJ i glavnom sestrom niškog Kliničkog centra, utvrđeno je da je Klinika za ginekologiju i akušerstvo, apsolutno opremljena, kako posteljinama i spavaćicama za pacijente, tako i benkicama, pelenama i ostalim neophodnim potrepštinama - tvrde u KC Niš.

Takođe, odgovaraju da osim redovne nabavke pomenutih stvari, u niško porodilište neretko pristižu i donacije, te tvrde da je od početka godine svega bilo dovoljno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati