Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 09. 2020. 16:09 23

"EU NAS PRITISKA" Otkazuju se sve vojne vežbe

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim partnerima, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Kako je istakao naša država se nalazi pred strašnim i neutemeljenim pritiscima Evropske unije.

- Srbija se nalazi pred strašnim i neutemeljenim pritiscima Evropske unije, pritiscima koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni u našim odlukama ili našim postupcima pa čak ni u realnosti, rezultat su histerije koje određuju političke odluke i pravce velikih zemalja. Od nas se traži da po cenu napuštanja naše evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku ali i naš narod na Kosovu i Meothiju i napustimo vojne vežbe sa Belorusijom, odlukom Narodne Skupštine mi smo vojno neutralna zemlja.

- Vlada je donela odliku da se u narednih 6 meseci prekinu vojne vežbe i sve akrtivnosti sa svim parnetrima bez ikakave razlike. Nećemo učestvovati ni sa NATO-om, ni sa Rusijom ni sa SAD, ni Rusijom ni Kinom. Učešće u vojnim operacijama biće posebno razmotreno - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati