Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 08. 2020. 20:52 13

TOP 20 VUČIĆEVIH LAŽI Nastavljamo do sto!

U proteklih 20 dana podsetili smo na samo neke laži i neispunjena obećanja Aleksandra Vučića. Direktno.rs nastavlja dalje, uz pomoć svojih čitalaca koje poziva da šalju i pišu na mejl redakcija@direktno.rs sve ono što je predsednik Srbije lagao i obećao.

U razorenoj državi kao što je Srbija, u kojoj zakon nije isti za sve, pravde nema, zemlji bez institucija, okupiranoj iznutra, sa diktatorskim režimom, od 2. avgusta smo podsećali na sve ono što je Vučić obećavao građanima unazad osam godina, a od toga je na kraju ispalo veliko NIŠTA.

1. "Ubica Jelene Marjanović biće uhapšen za 48 sati" - Ovo obećanje je Vučić izgovorio 21. aprila 2016. godine, tri dana pred izbore. Možda mu je ova rečenica donela poneki glas na izborima, ali povodom ubistva nesrećne žene, više se nije oglašavao.

2. "Novi stan za 280 evra po kvadratu" - Vučić je, kao premijer, ovo izrekao 2015. godine, istakavši kako će na periferiji Beograda, ali i još nekih gradova kvadrat stana koštati 380 evra. Međutim, u realnosti je potpuno drugačije, pa se cene kreću od 800 evra, pa na gore.

3. Vučiću, kaži ko je ubio srpsku decu u Peći - Vučić je 2013. saopštio da masakr u pećkom kafiću "Panda" nisu počinili Albanci "kako se do tada verovalo".

4. Vučić 2014: Srpski "mercedes" je naš ponos i dika - Iako je tada najavio da će "Ikarbus" proizvoditi srpski "mercedes", do toga nije došlo. Izgleda da je "mercedes" ostao na nekom semaforu u Nemačkoj.

5. "Ne pada mi na pamet da budem predsednik Srbije" - Ovo obećanje Vučić je izrekao u nekoliko navrata, ali nije bio dosledan, pa se kandidovao 2017. godine i pobedio na predsedničkim izborima.

6. "Garantujem da se neće smanjivati penzije" - Uveravao je sadašnji predsednik Srbije penzionere da niko neće smeti da im pipne penzije. Međutim, i tada je slagao, budući da su primanja najstarijih oporezovana.

7. "Dovedite mi petoricu opoziconara na TV duel" - Jedna od bitnih zamerki kada je reč o vladavini SNS je ta što nema političkih duela sa Aleksandrom Vučićem. Tim povodom aktuelni predsednik je svojevremeno rekao da će imati vremena da sučeli mišljenja sa pet opozicionih kandidata, međutim do toga još nije došlo.

8. "Pruga Beograd - Budimpešta do 2018." - I ovo obećanje spada u red neispunjenih, rokovi su pomerani, pa je novi da će pruga biti izgrađena do 2022.

9. "Izgradićemo Nacionalni stadion do 2018." - Iako nikome nije bilo jasno šta će nam Nacionalni stadion, Vučić je obećao njegovu izgradnju do 2018. Kao što je poznato, to se do sada nije dogodilo.

10. "Samo sam ja primio Putina" - Očigledno je Vučić zaboravio da je Putin dolazio u posetu Srbiji i pre nego što je SNS došla na vlast, pa ga je tako ugostio Boris Tadić.

11. - "Siniša Mali neće biti gradonačelnik Beograda" - Dao je aktuelni predsednik čvrsta uverenja povodom prvog čoveka Beograda, međutim ni to obećanje nije ispunio.

12. "Srbiji treba predsednik koji neće da bude na čelu SNS" - Kada je bio u opoziciji, Vučić se zalagao za to da predsednik države ne treba da bude na čelu stranke. Eto, obavlja funkciju predsednika Srbije već tri godine, a sa vrha SNS se nije povukao.

13. "Za sedam do 10 dana znaće se istina o Savamali" - Rušenje u Hercegovačkoj ulici u izbornoj noći nikada nije rasvetljeno, pa ni istina ko je to rušio u Savamali. A Vučić je obećao da će se sve rešiti... Naravno, i tada je obmanuo građane.

14. "Tenis dolazi u Srbiju" - Vučić je ovo izgovorio 2016. godine, ali nemačka firma za proizvodnju mesa do dana današnjeg nije došla u Srbiju.

15. "Proizvodićemo leteće automobile" - Proizvodnja letećih automobila u Srbiji - naučna fantastika. Ali, to nije omelo Vučića da da i to obećanje, uz dodatrak - "izvozićemo u Kinu papke i svinjske noge".

16. "Srbija će praviti delove za Boing i Erbas" - Vučić je ovo obećanje dao 2013. godine, a ono se još nije ostvarilo. I pitanje je da li će ikada.

17. "Spomenik Đinđiću na 15. godišnjicu njegovog ubistva" - 15 godina od ubistva Zorana Đinđića se navršilo 2018. godine, a spomenik do tada nije podignut. Dakle, Vučić je i tada slagao.

18. "Informacije o ubistvu Olivera Ivanovića za dve nedelje" - Oliver je te 2018. godine ubijen u ranim jutarnjim satima, Vučić je obećao da će se srpske obaveštajne službe angažovati i da će saopštiti sve detalje, međutim to se do sada nije dogodilo.

19. "Ulazimo u Evropsku uniju do 2020." - Sa kakvim je samo elanom ovo Vučić izgovorio 2013. godine, pritom je rekao da "SNS, za razliku od drugih, ispunjava obećanja", ali je jasno da je i tada slagao ljude.

20. "U preduzećima i upravnim odborima će raditi nestranački kadrovi" - Bilo je ovo jedno od najvećih obećanja Vučića 2011. godine u predizbornoj kampanji. Naprednjaci su posle toga i došli na vlast, ali obećanje nisu ispunili, jer su svuda njihovi ljudi.Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati