Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 08. 2020. 18:15 17

BUJOŠEVIĆ OSTAJE V.D. DIREKTORA! Sledi novi konkurs u RTS

Upravni odbor RTS-a nije izabrao novog generalnog direktora te kuće na današnjoj sednici, uprkos tome što je danas bio poslednji rok za izbor, saznaje Direktno.rs. Nijedan od dvojice kandidata nije dobio dvotrećinsku većinu glasova. Kako sada stoje stvari, biće raspisan novi konkurs, a do tada će funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora obavljati Dragan Bujošević.

U ovakvoj situaciji biće raspisan novi konkurs, a generalni direktor trebalo bi po zakonu da bude izabran tri meseca nakon toga.

- Niko nije izabran, raspisaće se novi konkurs. Od ovog momenta RTS će imati generalnog direktora u v.d. stanju. Ili će to biti Bujošević ili neko drugi. Ne znam ko će se prijaviti, možda će biti ista ekipa, ali ja neću, sa ovim sam završio. Bujošević će verovatno biti izabran za v.d. generalnog direktora - kazao je jedan od kandidata Vasko Vasović za Direktno.rs.

Očigledno da predsednik Aleksandar Vučić želi i dalje da vlada Javnim servisom, bez obzira na to što je njegov čovek Bujošević stekao pravo na penziju i što je za vreme njegove ere televizija čiju pretplatu plaćaju svi stanovnici Srbije politički jednostrana i bez ikakve šanse da otvori vrata i onima koji drugačije misle od Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

Samim tim, ovakva odluka Upravnog odbora znači da će Vučić i dalje biti "glavni urednik" Javnog servisa, odnosno da će RTS nastaviti sa do sada viđenim programom i politikom favorizovanja SNS. Bujošević će, kao i do sada, biti servis Vučića i ove partije.

Podsetimo, u uži krug na konkursu ušli su odgovorni urednik OGP RTS-a Marko Milutinović i direktor fotografije Vasko Vasović. Prema poznatim informacijama, Milutinović je dobio samo jedan glas, dok Vasoviću nije dat nijedan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati