Društvo i ekonomija

Vasko Vasović

17. 08. 2020. 16:02 16

Vasko Vasović: Upravni odbor da objasni kako se bira generalni direktor RTS!

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić u intervjuu za Politiku rekao je da će u izboru za generalog direktora Javnog servisa proći onaj kandidat koji dobije bar šest glasova. I to je u redu. Ali ono što nije u redu jeste nedostajući deo izjave u kome je morao da kaže da je razgovoru sa mnom, kao kandidatom, na konkursu za generalnog direktora RTS-a, prisustvovalo samo šest članova Upravnog odbora od postojećih osam - kaže za Direktno.rs Vasko Vasović, kandidat za direktora RTS.

Vasović u autorskom tekstu za Direktno.rs tvrdi sledeće:

Po Statutu bi trebalo da ih bude devet. Nisu se pojavile dve članice Upravnog odbora. I to na razgovoru koji odlučuje o strateškom pitanju rukovođenja najvažnijom medijskom kućom u zemlji - kaže za Direktno.rs Vasko Vasović, kandidat za direktora RTS.

To znači, da bi odluka Upravnog odbora, u takvom brojčanom sastavu, o izboru bilo kog kandidata, morala da bude jednoglasna, što sam im i rekao na kraju razgovora.

U civilizovanijim zemljama od naše, po procedurama svih ozbiljnih nacionalnih servisa, jedan od kandidata koji su ušli u najuži izbor mora da bude izabran. Odbacivanje svih kandidata i stavljanje trećeg lica u VD stanje, ukazalo bi na izbornu nekompetentnost Upravnog odbora i izazvalo njihovu kolektivnu ostavku.

Profesor doktor Vladimir Vuletić, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu predložen je REM-u za člana Upravnog odbora JMU RTS 2016. godine. Kao institucija koja je zvanično predložila profesora Vuletića za člana pojavila se, baš tada osnovana i APR-u prijavljena, institucija CPDI - Centar za primenjena društvena istraživanja. Autori Studije o izbeglicama u Srbiji za 2016. i jedine studije koju je CPDI objavila su dr Vladimir Vuletić, dr Jelisaveta Vukelić, dr Dragan Stanojević i dr Jelena Pešić. U APR-u stoji da su poslednja tri autora pomenute studije i zakonski zastupnici CPDI. Dr Jelisaveta Vukelić je u svojstvu predsednice CPDI i predložila Vuletića za UO RTS.

U ovom delu nema mnogo spornog, ali zato u završnom ima. Jelena Pešić, zakonski zastupnik CPDI, izabrana je za docenta na odeljenju sociologije Filozofskog fakulteta u Beogradu. Predsednik komisije koja je predložila njenu docenturu bio je dr Vladimir Vuletić.

Dragan Stanojević, zakonski zastupnik CPDI, naravno, docent je na istom odeljenju. Možda je i to slučajnost, kao i sklanjanje podataka o izboru u zvanje docenta sa sajta Filozofskog fakulteta.

Jelisaveta Vukelić, treći docent na istom odeljenju, doktorsku disertaciju je odbranila početkom 2015. pred komisijom čiji je član bio, interesantno, ponovo dr Vladimir Vuletić.

Čak i zapetljancije sa adresama sedišta CPDI u trenutku kada je profesor doktor Vladimir Vuletić kandidovao samog sebe za člana Upravnog odbora RTS-a mirišu na njegov skori odlazak.

Morao bi javno da odgovori na pitanje koje mu je postavljeno još 2016. – Da li ste sa svoja tri studenta i saradnika sa Univerziteta, osnovali CPDI, registrovali ga u decembru 2015., kako bi Vas CPDI kandidovao za UO RTS?

I da odgovori i da ne odgovori, meni je svejedno, ali javnosti nije.

Sada je zaista poslednja šansa i njemu i članovima Upravnog odbora da pokažu, u ovoj verziji srpske priče o Crvenkapi, da li su šumske babe sa velikim očima ili nisu. U oba slučaja biće pojedeni. Dobar sam i sa vukom i sa babom, pa znam kraj.

Vasko Vasović, kandidat za generalnog direktora RTS

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati