Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 08. 2020. 13:24 23

KOJI VULIN LAŽE? Bio u dobrovoljcima, a nije služio vojsku

- Ja sam se prijavio u dobrovoljce, otišao u Bubanj potok, proveo tamo jedno vreme, ali jednostavno nas je bilo previše, pogotovo mog VES-a. Tražili su protivavionce, a ne pešadiju - izjavio je 1999. godine, Aleksandar Vulin, u dokumentarcu RTS.

Da se nešto ozbiljno ne poklapa u izjavama aktuelnog ministra odbrane, Aleksandra Vulina, javnosti je odavno poznato. Međutim, svima onima koji su služili vojsku, brutalno se vređa inteligencija, pogotovo časnom delu srpskog oficirskog i vojničkog kora.

Da jedan od Vulina ozbiljno laže, dokaz je i izjava od pre tri godine, kada se Vulin jadao vojnicima na dobrovoljnom služenju roka u valjevskoj kasarni ”Vojvoda Živojin Mišić“, da ga je vojna komisija odbila za služenje vojnog roka, navodno, zbog visoke dioptrije.

- Za mladog čoveka je teško kad shvati da nešto ne može, a u godinama je kad misli da može sve, imao sam dioptriju više od 7, na jednom oku dva cilindra, a na drugom jedan. Stalo mi je šta vi mislite o meni, o Vojsci i državi, jer ja nisam služio Vojsku i beskrajno vam zavidim na tome što vi služite. Ništa u životu nisam više želeo nego da služim državi kao vi, u uniformi s oružjem i žao mi je što nisam, ali to ne znači da svoju državu ne volim - rekao je ministar Vulin.

Svakom ko se iole razume u vojsku, mada, posebna inteligencija nije potrebna, postavlja se pitanje, kako je Vulin mogao 1999. godine, imati VES (Vojno-evidenciona specijalnost), ako ga je komisija odbila za služenje vojske zbog dioptrije?! Ne samo to, kako je uopšte i jedan jedini dan mogao provesti kao dobrovoljac, kad nije prošao vojnu obuku?! 

Koji Vulin laže, onaj iz 1999. ili 2017. godine?!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati