Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 08. 2020. 18:15 20

Zašto Milošević, Šešelj, Vučić, Dačić nisu pomogli izbeglicama iz Oluje?

Prošlo je 25 godina od hrvatske vojne akcije „Oluja“, u kojoj je, prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, ubijeno i nestalo više od 1. 700 Srba, a proterano više od 250.000 ljudi. Iako se predstavnici vlasti utrkuju ko će da pokaže veću empatiju prema ovom užasnom progonu Srba koji su automobilima, kamionima, na traktorima i drugim poljoprivrednim vozilima ulazili u Srbiju, niko da se zapita zašto i danas, 25 godina kasnije hiljade izbeglica nema krov nad glavom, ali i ko im je u ovom zaista teškom trenutku pomogao?!

Svake godine srpska vlast obeležava godišnjicu progona Srba iz Hrvatske i najviše to koristi za sopstveni rejting, a kada je trebalo da se ovim ljudima pomogne, država se nije istakla, već je tada prikupljanje pomoći za izbeglice organizovao "antisrpski" Radio B92. 

Gde su tada bili Slobodan Milošević i Vojislav Šešelj, ali i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić? Zašto se u to vreme oni nisu založili za prikupljanje pomoći ovim izmučenim ljudima, koji su ostavili svoja ognjišta i smestili se po izbegličkim kampovima, napuštenim imanjima i stanovima kod svojih rođaka? 

- Hoću da kažem veliko izvini što su postojali oni u Srbiji koji su u trenutku zločinačke Oluje okretali glavu od vas i nisu dovoljno brinuli o svom narodu - rekao je 2016. godine tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić na manifestaciji povodom obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba iz Hrvatske 1995. godine.

Međutim, zašto se sadašnji predsednik, tadašnji generalni sekretar Srpske radikalne stranke, pa zatim i direktor Sportsko-poslovnog centra "Pinki" nije kao veliki patriota angažovao da pomogneljudima iz kolone.

Gde je tada bio sadašnji ministar inostranih poslova, tadašnji portparol Socijalističke partije socijalista Ivica Dačić?

Zašto se tadašnji predsednik Slobodan Milošević, jedna od ključnih ličnosti tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji nije više pobrinuo za svoj narod koji je izbegao u Srbiju?  

A gde je bio lider radikala Vojislav Šešelj tada? Bio je po zatvorima tokom '95. godine, ali ne treba zaboraviti da je Srpska radikalna stranka kao vlast u Zemunu 1997. godine "učinila" izbeglima, tako što im je prodala zemljište Poljoprivrednog kombinata „Napredak“ u Busijama.

Treba podsetiti da mnogima u danima nakon 5. avgusta 1995. godine nije bilo dozvoljeno da uđu u Beograd, nego su nasilno usmeravani u druge krajeve Srbije. Takođe treba podsetiti da su ti izmučeni ljudi lutajući Srbijom vapili za smeštajem, vodom, hranom a da se naš narod nije pretrgao da im u tim teškim trenucima pomogne (čast izuzecima), a da ih je na hiljade i dan danas koji nemaju rešeno stambeno pitanje, već se muče po izbegličkim centrima.

Našim izbeglicama iz Hrvatske tada nisu pomogli oni koji se predstavljaju sve ovo vreme kao najveći nacionalisti, već "izdajnici" poput Radio B92, ali i raznih nevladinih organizacija... 

Pa vi sad procenite ko su patriote, a ko izdajnici!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati