Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 07. 2020. 16:37 15

"HULIGAN, SLIKAO GOLOG OCA..." Brutalna kampanja režimskih medija protiv sina preminulog slikara

Potresan snimak mladića Petra Đurića, sina pokojnog slikara Ljubiše Đurića iz Majdanpeka, o tome kako je govorio da je njegov otac umro zbog nedostatka respiratora, obišao je svet, a izazvao i paniku među pristalicama režima i orkestrirane napade od režimskih medija, pa i samog predsednika Aleksandra Vučića, koji neprestano ponavljaju da je reč o huliganu, a ne o čoveku kom je otac preminuo jer nije bilo uslova u bolnici.

- Nije bilo respiratora, ni da danas nisam dobio rezultate testova da je umro od korone. Nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da ih mi poklanjamo. Ćale, ovo je za tebe, znam da bi bio ponosan - kazao je Đurić, a njegovo obraćanje postalo je simbol građanskih protesta protiv Vučićeve represije i skandaloznih odluka koje svakodnevno donosi.

Nakon što je Petar Đurić u nekoliko sekundi ogolio celokupnu situaciju u zdravstvenom sistemu u našoj zemlji, najpre su počeli da ga napadaju režimski mediji, govoreći da je huligan, da je pravio incidente u školi, maltretirao profesore i kačio na Jutjub, a Pink je otišao i do te mere da je voditelj u emisiji uživo izvestio kako je Petar "snimao golog sopstvenog oca i pokazivao drugarima".

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da poznati slikar Đurić nije umro usled nedostatka respiratora.

- U KBC Zemun imamo 75 respiratora, nikada više od 30 se ne koristi. Tretiran je po protokolima, ali nije dalo rezultate - naveo je ministar Lončar.

Kampanju protiv Petra Đurića, koja je očigledno zakuvana u kuhinji na Andrićevom vencu, nastavio je i sam predsednik Srbije, dodavši još i to da je osuđivan zbog raznih krivičnih dela.

- Reč je o notornoj laži da je umro jer nije bilo respiratora. Lekari su radili sve što treba da urade, borili se koliko su mogli. Zemunska bolnica je treća po broju respiratora. Postoje protokoli o lečenju i sve je ispoštovano. Reč je o licu vrlo loše prošlosti, osuđivanom i za prekršaje, krivična dela i ostale stvari - rekao je Vučić na račun Đurića.

U međuvremenu, Đurić je objavio papir sa istorijom lečenja gde piše da se čeka slobodno mesto u respiratornom centru i tako demantovao i Lončara i Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati