Lekari iz CG koji rade u Srbiji uz kolege u odbrani svetinja | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

[ Izvor: ИН4С ]

26. 06. 2020. 15:11 2

Lekari iz CG koji rade u Srbiji uz kolege u odbrani svetinja

Grupa od 69 lekara iz Crne Gore koji žive i rade u Srbiji iskazalo je podršku nikšićkim lekarima koji su se pobunili protiv zakona o slobodi veroispovesti.

- Nikšićkim lekarima - našim kolegama, prijateljima, kumovima i rođacima - dajemo podršku da izdrže sve pritiske, mentalne i fizičke, kojima su izloženi - navodi se u saopštenju.

Podrška nikšićkim lekarima koji su se pobunili protiv sramnog zakona o slobodi veroipovesti i stali u odbranu svetinja stiže sa svih strana, a ovog puta od njihovih kolega iz Crne Gore koji rade u Srbiji.

- Na to nas obavezuju ne samo humanost i Hipokratova zakletva, ne samo naša stručna znanja, nego i to što smo iz crnogorskih krajeva iz kojih potičemo i mi i vi oplemenjeni duhovnim poukama naših predaka, kao što su svetost života i nepovredivost ljudskog dostojanstva. Dugujemo vam zahvalnost što takve vrednosti i u teškim prilikama časno svedočite - kažu lekari.

Svoju podršku iskazalo je 69 lekara koji rade širom Srbije: Radovan Đani Matković, Radule Vukićević, Slobodan Mračević, Marjana Vukićević, Radosava Cvjetan, Miljan Bulatović, Igor Popović, Tatjana Milošević, Jovan Striković, Suzana Nikčević, Otaš Durutović, Margita Mijušković, Aleksandar Radović, Mirjana Lacmanović, Milan Đukić, Zoran Leković, Veselin Vušurović, Nemanja Milićević, Aleksandra Zečević, Jelena Latković, Vladimir Tmušić, Dragana Lakićević, Ljubo Minić, Aleksandar Ivanović, Jadranka Mitrović, 

Ivana Dašić, Jelena Nikitović Martić, Rajko Nikitović, Bašo Cerović, Ivana Inić, Milivoje Cerović, Ilić Goran, Marijana Vučević Milinović, Igor Simanić, Jovan Rudić, Nataša Urošević, Dušan Škiljević, Aleksandra Milošević, Milutin Vuković, Miloš Raspopović, Pavle Popović, Zorica Vukićević Radojević, Aleksandar B. Zonjić, Radoš Ivanović, Milica Bakić Jovančević,  Ljuban Šćekić, Miljan Ojdanić, Ivan Čukić, Mirjana Nikolić, Snežana Stanić,  Ana Mršulja, Ognjen Čukić, Marko Kenić, Ognjen Kolarević, Dejan Ćetković, Luka Vujović, Aleksandar Vlahović, Radoslav Barajaktarović,  Branko Mihailović, Tanja Vasiljević, Hadži Bojan Lule Mandić, Dragana Mandić, Nada Mišović, Božina Radević, Slobodan Ćulafić, Maja Stjepanović, Daliborka Baćović Ilić, Suzana Laban Nestorović,Marko Čvorović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

InstAVgram

Zoran Živković [12.08.2020.]


Video dana

Pogled kroz ključaonicu na Aventinskom brdu u Rimu

Anketa

Da li deca treba od 1. septembra da idu u školu ili da se nastava održava onlajn?

Rezultati