Društvo i ekonomija

[ Izvor: ИН4С ]

26. 06. 2020. 15:11 2

Lekari iz CG koji rade u Srbiji uz kolege u odbrani svetinja

Grupa od 69 lekara iz Crne Gore koji žive i rade u Srbiji iskazalo je podršku nikšićkim lekarima koji su se pobunili protiv zakona o slobodi veroispovesti.

- Nikšićkim lekarima - našim kolegama, prijateljima, kumovima i rođacima - dajemo podršku da izdrže sve pritiske, mentalne i fizičke, kojima su izloženi - navodi se u saopštenju.

Podrška nikšićkim lekarima koji su se pobunili protiv sramnog zakona o slobodi veroipovesti i stali u odbranu svetinja stiže sa svih strana, a ovog puta od njihovih kolega iz Crne Gore koji rade u Srbiji.

- Na to nas obavezuju ne samo humanost i Hipokratova zakletva, ne samo naša stručna znanja, nego i to što smo iz crnogorskih krajeva iz kojih potičemo i mi i vi oplemenjeni duhovnim poukama naših predaka, kao što su svetost života i nepovredivost ljudskog dostojanstva. Dugujemo vam zahvalnost što takve vrednosti i u teškim prilikama časno svedočite - kažu lekari.

Svoju podršku iskazalo je 69 lekara koji rade širom Srbije: Radovan Đani Matković, Radule Vukićević, Slobodan Mračević, Marjana Vukićević, Radosava Cvjetan, Miljan Bulatović, Igor Popović, Tatjana Milošević, Jovan Striković, Suzana Nikčević, Otaš Durutović, Margita Mijušković, Aleksandar Radović, Mirjana Lacmanović, Milan Đukić, Zoran Leković, Veselin Vušurović, Nemanja Milićević, Aleksandra Zečević, Jelena Latković, Vladimir Tmušić, Dragana Lakićević, Ljubo Minić, Aleksandar Ivanović, Jadranka Mitrović, 

Ivana Dašić, Jelena Nikitović Martić, Rajko Nikitović, Bašo Cerović, Ivana Inić, Milivoje Cerović, Ilić Goran, Marijana Vučević Milinović, Igor Simanić, Jovan Rudić, Nataša Urošević, Dušan Škiljević, Aleksandra Milošević, Milutin Vuković, Miloš Raspopović, Pavle Popović, Zorica Vukićević Radojević, Aleksandar B. Zonjić, Radoš Ivanović, Milica Bakić Jovančević,  Ljuban Šćekić, Miljan Ojdanić, Ivan Čukić, Mirjana Nikolić, Snežana Stanić,  Ana Mršulja, Ognjen Čukić, Marko Kenić, Ognjen Kolarević, Dejan Ćetković, Luka Vujović, Aleksandar Vlahović, Radoslav Barajaktarović,  Branko Mihailović, Tanja Vasiljević, Hadži Bojan Lule Mandić, Dragana Mandić, Nada Mišović, Božina Radević, Slobodan Ćulafić, Maja Stjepanović, Daliborka Baćović Ilić, Suzana Laban Nestorović,Marko Čvorović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati